Έκλεψε και την «ασφαλτόστρωση» στα Ομαλά!

Θ. Μιχαλάτος

Συνεχίζεται η πρωτοφανής προσπάθεια της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου να παρουσιάζει ως δήθεν δικά της έργα που της παρέδωσε έτοιμα σε όλα τα επίπεδα (ακόμα και την κήρυξη του ανάδοχου-εργολάβου) η Δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς.

Παρουσιάζουμε τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι όλες οι ασφαλτοστρώσεις που γίνονται και θα λάβουν χώρα και το επόμενο διάστημα σε όλη την Κεφαλονιά και όχι μόνο στο Δήμο Αργοστολίου αποτελούν συνέπεια συνολικού έργου αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που παρέδωσε ολοκληρωμένο (χρηματοδότηση, προκήρυξη, ανάδειξη εργολάβου, άδειες και άλλα) η Δημοτική αρχή Παρίση.

(Σ.Σ.: Παρατήθενται τα έγγραφα)

Όπως θα δείτε στα ντοκουμέντα που ακολουθούν οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν περιοχές σε όλο το νησί (το Αργοστόλι, τα ομαλά, το Ληξούρι, τον Πόρο, τη Σκάλα, το Μαρκόπουλο, το Πυργί, τα Πουλάτα, τα Χαλιωτάτα, τα Τζαμαρελατα, την Πλαγιά, τα Μαρκαντωνάτα, τις Κεραμειές, Αγία Ειρήνη) και επομένως όλες αυτές οι ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν στους 3 δήμους δεν πιστώνονται ως έργα των νέων δήμων (Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης) αλλά αποτελούν κληρονομιά του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς.

Αυτό το ξέρει και ο νυν δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και για αυτό ενδεχομένως δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση για την ασφαλτόστρωση στα Ομαλά αλλά επέλεξε το θέμα να “παίξει” επικοινωνιακά μέσω ανάρτησης της τοπικής συμβούλου Ομαλών Στάμως Γαλιατσάτου που προσπάθησε να εμφανίσει την ασφαλτόστρωση στα Ομαλά ως δήθεν έργο Μιχαλατου, θολώνοντας τα νερά.

(ekefalonia.gr)

Το λιμενικό στο Μαϊστράτο μετά από καταγγελία κατοίκων. Το λιμενικό κάλεσαν κάτοικοι της περιοχής του Μαϊστράτου στο Αργοστόλι το μεσημέρι της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, όταν αντιλήφθηκαν ομάδα δέκα περίπου νεαρών ημεδαπών να έχουν μπει στο χώρο της προβλήτας και να παίρνουν αλιευτικό εξοπλισμό από τα αγκυροβολημένα σκάφη. Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής μας είπαν πως πρόκειται για την πολλοστή φορά που βλέπουν ομάδες νεαρών ημεδαπών να εισέρχονται στο σημείο και να εισέρχονται στα αγκυροβολημένα σκάφη παίρνοντας εξοπλισμό ή προκαλώντας ζημιές. Η κατάσταση με ομάδες ημεδαπών που προκαλούν ζημιές σε οχήματα και περιουσίες συμπολιτών μας έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

(ekefalonia.gr)