Έκοψαν πίτα οι Κεφαλονίτες της Πάτρας

Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Αγιος Γεράσιμος» πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Αράτου 39-Πάτρα. Την εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζόγια Καππάτου η οποία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Συλλόγου για το έτος 2017 και ανακοίνωσε στους παρισταμένους τις μελλοντικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρόοδο των εργασιών της αποκατάστασης του σεισμόπληκτου Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Πατρών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυστοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος και ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου.

Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Ιστορικότητα του Συλλόγου, στα επιτεύγματα των Κεφαλλήνων της Πάτρας αλλά και των Κεφαλλήνων όπου γης. Στη συνέχεια ευχήθηκε άμεσα να πραγματοποιηθούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί κέντρο ζωής των Κεφαλλήνων της Πάτρας.

Τέλος, μετέφερε σε όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών για Καλή Χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αχαϊας Α. Κατσανιώτης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Πελεκούδας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο πρώην Υφυπουργός Γ. Μαυραγάνης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με Κεφαλλονίτικα Κάλαντα και τραγούδια.