Έκπτωση φόρου έως 2.100 Ευρώ στους ντόπιους Αγρότες

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας και Ιθάκης, υπενθυμίζει στους ντόπιους Παραγωγούς ότι Έκπτωση φόρου έως 2.100€ κερδίζουν υπό προϋποθέσεις και οι κατ’ επάγγελμα Αγρότες.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2018 εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες και μπορούν να θεωρηθούν ως κατ’ επάγγελμα Αγρότες όπως, Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι, Ψαράδες, κ.λπ., (χαρακτηρισμός που προκύπτει από τη βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά.

Η έκπτωση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.900€ για κάθε άγαμο μέχρι τα 1.950€ για κάθε έγγαμο γονέα με 1 τέκνο, μέχρι τα 2.000€ για κάθε έγγαμο γονέα με 2 τέκνα και μέχρι τα 2.100€ για κάθε έγγαμο γονέα με 3 ή περισσότερα τέκνα.

Για την κατοχύρωση της έκπτωσης, ο φορολογούμενος με εισοδήματα από Αγροτικές δραστηριότητες θα πρέπει, αθροιστικά:

α) Να είναι κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης.

β) Να ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.

γ) Να λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του.

δ) Να είναι ασφαλισμένος ο ίδιος και η αγροτική του εκμετάλλευση, όπου απαιτείται.

ε) Να τηρεί λογιστικά βιβλία και να δηλώνει δαπάνες ανάλογα με το εισόδημα του.

Ειδικά οι Ψαράδες θα πρέπει να είναι κάτοχοι ατομικής επαγγελματικής άδειας αλιείας και ιδιοκτήτες, συνιδιοκτήτες, μισθωτές ή να συμμετέχουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εκμετάλλευση επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ή να απασχολούνται στην υδατοκαλλιέργεια ως κάτοχοι ή μισθωτές υδατοκαλλιεργητικής εκμετάλλευσης.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και για την παροχή των απαιτούμενων δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι Θιακο Κεφαλλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ