Aναστάτωση προκλήθηκε προχθές το βράδι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από έκρηξη που σημιώθηκε έξω από υποκατάστημα της Euroobank στην οδό Σανταρόζα, στο κέντρο της πόλης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές τόσο στο υποκατάστημα έξω από το οποίο είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός, όσο και σε γειτονικά κτίρια.
Σχετικά η Αστυνομία ανακοίνωσε τα εξης:
Την 22:38 ώρα της Τετάρτης 19 Απριλίου 2017, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, εξωτερικά κτιρίου Τράπεζας, επί της οδού Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα.
Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου.
Χθες νωρίς το πρωί δόθηκαν στη κυκλοφορία οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου, ενώ παραμένει φυλασσόμενη από αστυνομικές δυνάμεις η οδός Σανταρόζα και μικρό τμήμα πεζοδρομίου της οδού Πανεπιστημίου, για την προστασία των πεζών από ενδεχόμενες πτώσεις αντικειμένων από κτίρια, λόγω της έκρηξης.
Η προανάκριση για το περιστατικό ενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).