Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει η Αντιπολίτευση για το κλείσιμο του Πλατύ Γιαλού

Σήμερα πρόκειται να καθοριστούν η ημέρα και η ώρα του έκτακτου Δημοτικού Συβουλίου, που ζήτησαν 14 δημοτικοί συμβουλοι της αντιπολίτευσης μετά τη διήμερη διακοπή λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού (Παρασκευή 24/8 και Σάββατο 25/8), λόγω φορολογικών παραβάσεων που διαπίστωσαν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ.

Εισηγητής για την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχει οριστεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος, καθώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος αρνήθηκε να είναι αυτός εισηγητής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φορολογική παράβαση διαπιστώθηκε αφού οι Ράμπο του ΣΔΟΕ παρατηρούσαν επί μία ώρα τις διαδικασίες είσπραξης στον Πλατύ γιαλό.

Η δε φορολογική παράβαση αφορά κυρίως 25 σετ ξαπλωστρών για τα οποία δεν κόπηκαν αποδείξεις (25 σετ ξαπλωστρών από 7 ευρώ το ένα, ίσον 175 ευρώ).

Τη σχετική έκθεση του ΣΔΟΕ αναμένεται να δώσει σήμερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάκης Αλυσανδράτος στον εισηγητή του θέματος κ. Γιώργο Τζωρτζάτο.

Μ. Αλυσανδράτος
Γ. Τζωρτζάτος
Θ. Μιχαλάτος

Η επιστολή των 14 δ.σ. για τις παραβιάσεις στον Πλατύ Γιαλό


Η επιστολή των 14 δ.σ. προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μάκη Αλυσανδράτο για το θέμα του Πλατύ Γιαλού αναφέρει:

Οι κατωτέρω, κατ’ αλφαβητική σειρά, υπογράφοντες σας παρακαλούμε να συγκαλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλλονιάς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67 παραγ.2 του Ν 3852/2010 για να συζητήσουμε το θέμα: «ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΑΔΕ αρ 13Α Ν2523/1997 της δημοτικής παραλίας του πλατύ γιαλού, συνέπειες, μετρά».

Εισηγητής εκ μέρους των αιτούντων θα είναι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Τζωρτζάτος.

Οι συγκαλούντες δημοτικοί σύμβουλοι

 1. Αραβαντινός Διονύσης
 2. Δεστούνης Γεράσιμος
 3. Δημητράτος Γεράσιμος
 4. Ζαπάντης Ανδρέας
 5. Θωμάς Γεώργιος
 6. Μινέτος Διονύσης
 7. Μιχαλάτος Θεόφιλος
 8. Παρίσης Ηλίας
 9. Ρουχωτάς Βασίλης
 10. Σαμούρης Σπύρος
 11. Σκλάβος Νικόλαος
 12. Σταμούλης Γρηγόρης
 13. Τζωρτζατος Γεώργιος
 14. Φλωράτος Θεόδωρος