Ένας ζωολογικός κήπος στην Νορβηγία έσφαξε μια ζέβρα και ταϊσε τις τίγρεις επειδή η ζέβρα …περίσσευε στον πληθυσμό του…

Ένας ζωολογικός κήπος στην Νορβηγία, ο «Kristiansand» βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονη κριτική καθώς φέρεται να έσφαξε μια ζέβρα και να έδωσε το πτώμα της στις τίγρεις για να το φάνε μπροστά στους έκπληκτους επισκέπτες του.

Το αποκεφαλισμένο σώμα της ζέβρας τοποθετήθηκε μέσα στο κλουβί με τις τίγρεις, με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου να δηλώνουν στη νορβηγική κρατική τηλεόραση NRK ότι αναγκάστηκαν να προβούν στην «ευθανασία» του ζώου, καθώς υπάρχει πλεόνασμα στον πληθυσμό του συγκεκριμένου είδους στον εν λόγω ζωολογικό κήπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κοινωνική κατακραυγή ξέσπασε όταν ένας γονιός, επισκέπτης του ζωολογικού κήπου αποκάλυψε το περιστατικό, καθώς τράβηξε μια φωτογραφία του άψυχου σώματος της ζέβρας μέσα στον χώρο που ζουν οι τίγρεις και την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook με το σχόλιο, «Πάρτε μια ματιά από τις τίγρεις σήμερα. Αυτό που συνάντησα ήταν λίγο μακάβριο».

Το περιστατικό περιγράφεται από άλλους επισκέπτες ως «φρικτό» και «μια τραυματική εμπειρία για τα μικρά παιδιά».

Ένας επισκέπτης δήλωσε στο NRK, «ήταν πολύ μακάβριο για μένα. Ασφαλώς τα ζώα τρώνε τα άλλα ζώα, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να το δούμε αυτό σε έναν ζωολογικό κήπο».

Ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου, Rolf-Ann Olberg, από την άλλη υπερασπίστηκε τις ενέργειες του πάρκου λέγοντας ότι είναι φυσικό για τα ζώα να τρώνε το ένα το άλλο και οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να αγνοούν αυτό το γεγονός.

«Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των ανθρώπων, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό για μια τίγρη ή ένα λιοντάρι να φάει τη λεία του», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων CEN.

«Με ένα ολόκληρο ζώο για να φάνε, τα αιλουροειδή θα πρέπει να περάσουν τον χρόνο τους σκίζοντας το με τα νύχια και τα δόντια τους. Είναι μια προσομοίωση της φυσικής συμπεριφοράς του», εξήγησε ο κτηνίατρος.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το 2014 σε ζωολογικό κήπο της Δανίας, όταν οι υπεύθυνοι του θανάτωσαν μια καμηλοπάρδαλη και τάισαν με αυτή τα λιοντάρια που φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους.