Ένα γιγάντιο δέντρο 700 ετών μέσα σε σταθμό τρένου στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας! Στην Ιαπωνία οι θεότητες και οι δεισιδαιμονίες δεν πεθαίνουν!

Στα βόρεια προάστια της Οζάκα, στην Ιαπωνία, υπάρχει ένας παράξενος σταθμός τραίνου. Ο σταθμός Kayashima έχει ένα τετράγωνο άνοιγμα στον οροφή της υπερυψωμένης πλατφόρμας του, από το οποίο… ξεμυτίζει ένα γιγαντιαίο δέντρο. Ένα δέντρο περίπου 700 ετών όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

Ο σταθμός άνοιξε το 1910, κι εκείνη την εποχή το καμφορόδεντρο ήταν δίπλα. Το αστικό τοπίο δεν άλλαξε για άλλα 60 χρόνια. Η αύξηση όμως το πληθυσμού απαίτησε την επέκταση του σταθμού, η οποία και πήρε έγκριση το 1972. Και απαιτούσε το κόψιμο του δέντρου.

Στην Ιαπωνία, όμως, οι θεότητες – και οι δεισιδαιμονίες – δεν πεθαίνουν. Για καιρό πολύ, το καμφορόδεντρο συνδεόταν με μια τοπική θεότητα και τον βωμό της. Όταν έπεσε στην αντίληψη των ντόπιων τι σχεδίαζαν οι αρχές, να κόψουν δηλαδή το δέντρο, υπήρξαν αντιδράσεις.

Όσο για τις αρχές; Τι μπορούσαν πλέον να κάνουν; Συμφώνησαν να διατηρήσουν το καμφορόδεντρο και να το ενσωματώσουν στον σχεδιασμό της καινούργιας υπερυψωμένης πλατφόρμας του σταθμού.
Οι εργασίες άρχισαν το 1973 και ολοκληρώθηκαν το 1980. Ο εκσυγχρονισμένος σταθμός Kayashima περικλείει ακόμη και το κάτω μέρος του δέντρου και τον μικρό βωμό, σύμφωνα με το Colossal.

 (zougla.gr)