Ένταξη των έργων για Μύρτο και Χειμωνικό σε εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλoυθη ανακοίνωση:

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις για τα έργα που αφορούν την αποκατάσταση του δρόμου προς την παραλία του Μύρτου και την κατασκευή της νέας γέφυρας Χειμωνικού.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να καλέσουν την εταιρεία που επιδιορθώνει ήδη βλάβες στο οδικό δίκτυο από τον «Ιανό», να καταθέσει μελέτη και για τα δυο έργα.

  • Με τον τρόπο αυτό τα δυο έργα εντάσσονται σε εργολαβία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά, για αποκατάσταση άλλων υποδομών που έχουν καταστραφεί από τον «Ιανό».
  • Η μελέτη τους θα γίνει ταυτόχρονα. Πρακτικά ο δρόμος του Μύρτου και η νέα γέφυρα Χειμωνικού αποτελούν πλέον ενιαίο έργο.

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι πολύ θετικές, αφού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων.

  • Με την ένταξη τους σε εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι εγκατεστημένη στην Κεφαλονιά, επιταχύνεται η διαδικασία που προηγείται της εκτέλεσης του έργου.
  • Με την ταυτόχρονη μελέτη των δύο έργων μειώνεται ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλη χρονική διαφορά ανάμεσα στην ολοκλήρωση του ενός και του άλλου.

Η λύση αυτή αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που υπάρχουν και εξετάζεται από τον Ιανουάριο, μετά την επίσκεψη στην Κεφαλονιά του Διευθυντή της ΕΥΔΕ Συγκοινωνιακών Υποδομών  κ. Δ. Αναγνώπουλου. Με την καλή συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πετυχαίνουμε τον αρχικό στόχο ώστε ο δρόμος του Μύρτου και η νέα γέφυρα Χειμωνικού να γίνουν μια εργολαβία.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Το Υπ. Αμυνας είπε OK για τη προσωρινή Γέφυρα στο Χειμωνικό


Υπογράφηκε στις 17/4 το απόγευμα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Nikos I. Panagiotopoulos η έγκριση της μεταφοράς της προσωρινής στρατιωτικής γέφυρας στην Κεφαλονιά για την τοποθέτησή της και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Χειμωνικό.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία εγκρίσεων σε ότι αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη διευκόλυνση.

Το Υπουργείο μας παρέχει μια προσωρινή λύση μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γέφυρας σε μια θέση με μεγάλες τεχνικές προκλήσεις, προκειμένου το έργο να ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας και αντοχής σε φυσικά φαινόμενα.

(fb Παναγής Καππάτος)