Ένωση και διάσπαση

Με τη σκέψη να ταξιδεύει από την ιστορική  Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το 1864 στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, έρχομαι να καταθέσω ένα μήνυμα/στοίχημα που προκύπτει από αυτή τη διαδρομή.

Η  Ένωση των Επτανήσων μας διδάσκει ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνα. Μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας  οφείλει να κυριαρχεί και να κατευθύνει τις πράξεις μας στο παρόν και στο μέλλον.

Η διάσπαση των Δήμων μας δίνει μια ιστορική δυνατότητα, ένα στοίχημα: να ανατρέψουμε το  «Διαίρει και Βασίλευε» στο «Η ισχύς εν τη ενώσει».  Διάσπαση δεν σημαίνει κατακερματισμός, υποβάθμιση, μηδενισμός. Διάσπαση Δήμων σημαίνει μοίρασμα ευκαιριών. Περισσότερες δυνατότητες, επιλογές και ευκαιρίες για κάθε Δήμο, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, ιδιαιτερότητες, κατά τόπους συνθήκες κλπ.  Τρεις Δήμοι συνεπάγεται τρεις δυναμικές που θα συμπορευτούν σε μια ενιαία συνθήκη: την «Ισχύ εν τη Ενώσει», το νησί μας, την όμορφη Κεφαλονιά μας. Ο λαός της Ερίσου, της Πυλάρου και της Σάμης είναι έτοιμος να λειτουργήσει σ΄αυτό το πλαίσιο  μαζί με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»

Από το Πυργί ως το Φισκάρδο όλοι οι δημότες ενωμένοι, με ισχυρή φωνή, μαχητικοί και αποφασισμένοι θα ψηφίσουν το συνδυασμό του Στέλιου Σπαθή. Γιατι;

Γιατί ο νέος Δήμος Σάμης υπόσχεται ισονομία, δικαιοσύνη και διαφάνεια στην κοπή της πίτας. Γιατί οι πολίτες αισθάνονται βεβαιότητα και εμπιστοσύνη ότι κανένα χωριό δεν θα ξεχαστεί, αδικηθεί ή παραμεληθεί. Γιατί υπάρχει σχέδιο δημιουργίας και εκσυγχρονισμού απ’ άκρη σ’ άκρη. Γιατί ο συνδυασμός του Στέλιου Σπαθή διαθέτει ρεαλιστικές πρακτικές, σύγχρονες ιδέες κι Ανοιχτούς Ορίζοντες, όπου όλοι οι ικανοί χωράνε και δεν περισσεύει κανείς.

Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε το στοίχημα!

Με εκτίμηση

Αναστασία Σπυράτου – Κοκκόση,

Yποψήφια δημοτική σύμβουλος