Έξι διευκρινίσεις από το Νοσοκομείο για το οικόπεδο

Το Νομαρχειακό Νοσοκομείο

Eξι διευκρινίσεις για το χώρο του πρώην Παιδικού Νοσοκομείου που ο Δήμος θέλει να μετατρέψει σε πάρκινγκ, έδωσε χθες με ανακοίνωσή της  η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της επικαιρότητας σε ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό σχετικά με τον χώρο του πρώην «Παιδικού» Νοσοκομείου, χώρος ο οποίος ανήκει στο Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ,σας γνωρίζουμε τα εξής

  1. Κατά το παρελθόν μέρος του χώρου αυτού είχε παραχωρηθεί για συγκεκριμένο χρόνο και χρήση σε δομές Δημοσίου Συμφέροντος (π.χ.Πυροσβεστική) με αποφάσεις Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.
  2. Κατά το παρελθόν επίσης μέρος του χώρου έχει παραχωρηθεί πρόσκαιρα με προφορικές συννεννόησεις του Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. σε υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να σταθμεύσουν δομικά μηχανήματα ή να αποθηκευθούν επίσης πρόσκαιρα οικοδομικά υλικά λόγω των εργασιών ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας του Αργοστολίου και των πέριξ αυτής πεζοδρομήσεων.
  3. Κατά το παρελθόν επίσης υπήρξε ενδιαφέρον του Δήμου για χρήση του χώρου αποσκοπούσα στο Δημόσιο συμφέρον.
  4. Τελευταία ο Δήμος επανήλθε στο αιτημά του και έλαβε απάντηση από την 6η ΥΠΕ,στην οποία υπάγεται διοικητικά το Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ,ότι το αίτημα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την σχετική Νομοθεσία.
  5. Οσον αφορά τα δημοσιεύματα περί περίφραξης μέρους του χώρου το Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ δηλώνει ότι εις ΟΥΔΕΝΑ έδωσε άδεια για αυτή την ενέργεια.
  6. Το Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ θα συνεργαστεί με το Δήμο Κεφαλλονιάς προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος προασπιζόμενο το συμφέρον του Νοσοκομείου.

Αργοστόλι 27-2-2019

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ

Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ