Έρχονται στις 28/10 Παυλόπουλος και Ματαρέλα

Στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου «επιστρέφει» η Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.

Η «επιστροφή» της Παρέλασης στον παραδοσιακό της χώρο, ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ενισχύθηκε με την έλευση κρουαζιεροπλοίου στις 28 Οκτώβρίου, όπου η κίνηση της Παραλιακής θα είναι επιβαρυμένη, λόγω των επισκεπτών.

Στο μεταξύ, με στρατιωτικό ελικόπτερο πρόκειται να αφιχθούν περίπου στις 4.30 μ.μ. την 28η Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα για τις εκδηλώσεις Μνήμης των 75 χρόνων από τη Σφαγή της Μεραρχίας Aqui, αμέσως μετά την Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στην οποία θα παραστούν.

Ο Ιταλός Πρόεδρος είναι προσκεκλημένος του Ελληνα ομολόγου του, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αφιχθούν στην Κεφαλονιά.

Οι δύο πρόεδροι αμέσως μετά την άφιξή τους θα μεταβούν στο Διοικητήριο, όπου θα τους υποδεχθεί ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ενώ στην συνέχεια, βάση του Προγράμματος, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ιταλών (Αγιος Αθανάσιος) και στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Ξενία).