Έφυγε από κοντά μας ένας αγαπητός φίλος και συμμαχητής

Σωτ. Κουρής

Εφυγε από κοντά μας ένας αγαπητός φίλος και συμμαχητής.

Ήταν ένας άνθρωπος, συνετός, ηθικός, προσηνής και προ πάντων καλοκάγαθος χωρίς αυτό να του μειώνει την μαχητικότητα και την δυναμική που είχε για την διεκδίκηση θεμάτων που είχαν σχεσει με το κοινωνικό σύνολο.

Ήταν ένας πετυχημένος Εργολαβος Δημοσίων Εργων και πολλά εργα στην Κεφαλονιά μας φέρουν την σφραγίδα του για την τελειότητα κατασκευής τους.

Ήταν ένας δυναμικός Προεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που μας ενέπνεε και μας καθοδηγούσε.

Ήταν ένας πετυχημένος κατά γενική ομολογία Δήμαρχος Αργοστολιου ο οποίος δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της πόλης και των γύρω περιοχών.

Σχεδίασε, και πραγματοποίησε εργα ουσιαστικά για την πορείας της πόλης του Αργοστολιου που μέχρι και σήμερα φέρουν την σφραγίδα του.

Ήταν πάντα συνεργάσιμος με τους Δημοτικούς του Συμβούλους και τους πολίτες και πάντα οι πόρτες του γραφείου του ήταν ανοικτές για κάθε συζήτηση.

Είχαμε μία άριστη συνεργασία και μια φιλική σχέση τόσο σε επαγγελματικό όσο και πολιτικό επίπεδο.

Μου εμπιστεύθηκε την Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου όπου δημιουργήσαμε μία νέα τομή στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου.

Συνεργαστήκαμε για λίγο με την ιδιότητα μου του Επαρχειακου Συμβούλου Κραναίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η προσωπικότητα του Μιχάλη Βαγγελατου για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του ήταν μία φιλική και ζεστή σχέση που περιείχε την αγωνία για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου μας.

Αισθάνομαι ειλικρινά υπερήφανος που συνεργάστηκα και δημιούργησα μαζι του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων Αγροτικής Οικονομίας
και Ανάπτυξης Υπαίθρου.
Αργοστόλι 11/8/2020

Μιχάλης Βαγγελάτος