Έφυγε από τη ζωή στα 93 ο «Τσαγκαμίλης»

«Έφυγε» την περασμένη Παρασκευή από τη ζωή, πλήρης ημερών, στα 93 του χρόνια, ο Δημήτρης Παπαδάτος από την Αγία Ευφημία, πατέρας του Μάκη Παπαδάτου, ιδιοκτήτη του S/M ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ.

Ο Δημήτρης Παπαδάτος, ο κυρ Μήτσος, γνωστότερος ως «Τσαγκαμίλης», ήταν ο αρχαιότερος καφεπαντοπώλης της Πυλάρου.

Στα 17 του χρόνια, μετά τους σεισμούς, ορφανός από πατέρα, κατέβηκε από τα Φερεντινάτα με την μητέρα του στην Αγία Ευφημία, όπου έστησε το πρώτο του μαγαζί σε ένα χωράφι του κατεστρεμμένου χωριού, ένα ξυλόπηχτο καφεπωλείο, ενώ παράλληλα βοηθούσε στο ξεμπάζωμα του χωριού και στην ανοικοδόμησή του.

Αργότερα, το καφεπωλείο έγινε καφεπαντοπωλείο, το γνωστό «Τσαγκαμίλης», δραστηριότητα που άσκησε επί 76 χρόνια και διαδέχθηκαν τα παιδιά του μέχρι σήμερα, με την επέκταση της επιχείρησης στο σημερινό Σούπερ Μάρκετ της Αγίας Ευφημίας «ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ».

Ο κυρ Μήτσος, ήταν ένας ιδιαίτερα χαρισματικός σύζυγος και πατέρας, ένας ευγενής και χαμογελαστός άνθρωπος και ιδιαίτερα αγαπητός στην Πύλαρο.

Παντρεμένος με την αείμνηστο σύζυγό του Αμαλία, είχε την τύχη να αποκτήσει 6 παιδιά, 11 εγγόνια και 4 δισέγγονα.

Ο γιος του Μάκης Παπαδάτος, αποχαιρώντας τον αγαπημένο του πατέρα έγραψε στο FB:

«Από τα 17 σου έδωσες αγώνα για την ζωή μεγάλωσες την οικογένεια σου τίμια 75 χρόνια μπακάλης με αγάπη για όλο τον κόσμο καλό ταξίδι πατέρα».

Ο «Η» στέλνει στην οικογένειά του τα θερμά του συλλυπητήρια.

Δ.Δ.-