Έφυγε παπαδοπαίδι, γύρισε Δεσπότης

Με μεγάλη συγκίνηση σήμερα 24 Ιουνίου, εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, υποδεχτήκαμε στην ενορία μας , ύστερα από την σεπτή ευλογία του οικείου μας μητροπολίτου κ. Δημητρίου, τον ενορίτης μας, μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο (φωτό).

Με δάκρυα χαράς στα μάτια, συγκινημένοι οι συμμαθητές του, οι συνομήλικοι του, οι συμπατριώτες του, τον είδαν μετά από πολλά πολλά χρόνια αυτό το μικρό καλό παιδί, τον πράο, τον καλοσυνάτο, το ταπεινό βοηθό του τότε εφημερίου της ενορίας μας, π. Χαράλαμπο Παρτίδο (παπα-Κατάνη), το παπαδοπαίδι του, τον Παναγή Αραβαντινό, να έρχεται ως δεσπότης στον Αγ. Νικόλα των Μηνιατών Ληξουρίου ως μητροπολίτης Παΐσιος! Φέροντας το όνομα το καλογερικό του Αγ. Παναγή του Μπασιά!

Εικόνες που ως εφημέριος δεν τις έχω ξαναδεί… Να έρχεται ο κόσμος να λέει, με θυμάστε; είμαι ο τάδε ή του τάδε! Και ο δεσπότης να τους χαϊδεύει και να ανακρίνεται με ενθουσιασμό!

Στο τέλος δε, στο κήρυγμα του, πολύ συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος, μας ξαναθύμισε τα παιδικά του βιώματα στους χώρους των ιερών ναών του Αγ. Νικολάου Μηνιατών και Αγ. Σπυρίδωνος…

(miniaton-analipsi)