Έφυγε στα 76 ο δάσκαλος. «Τελευταίο αντίο» το Σάββατο (14/1) στον Σπύρο Πανταζόπουλο

Σπ. Πανταζόπουλος

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 76 χρονών χτυπημένος από την επάρατη νόσο ένας απουδαίος άνθρωπος και δάσκαλος, ο γυμναστής Σπύρος Πανταζόπουλος, βυθίζοντας στο πένθος το νησί μας.

Είχε έρθει στην Κεφαλονιά ως καθηγητής Γυμναστικής το 1966 και πρωτοδίδαξε στο τότε Οικονομικό Γυμνάσιο κα,ι κατά διαστήματα, στο Γυμνάσιο Αρρένων.

Ηταν ο άνθρωπος και ο αθλητής που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του τοπικού αθλητισμού και έβαλε τις βάσεις του μπάσκετ στην Κεφαλονιά.

Υπήρξε προπονητής μπάσκετ του Κεφαλληνιακού και προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής του Νομού μας για πολλά χρόνια.

Αρκετές γενιές του νησιού μας είχαν την τύχη να περάσουν μέσα από την καθοδήγηση και την φροντίδα του και να διαπρέψουν στον αθλητισμό και και στη ζωή.

Ηταν παντρεμένος με την Αννα Δρακάτου που έφυγε πριν χρόνια απ’ τη ζωή, με την την οποία απέκτησε τους δυό γιους του, για τους οποίους ήταν πολύ υπερήφανος: Τον Πανταζή, που είναι τώρα γιατρός στην Ιταλία και τον Γρηγόρη, που είναι χημικός.

Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Σάββατο και ώρα 10.30 π.μ. στη γεννέτειρα του Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο «Η» στέλνει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.