Εφυγε από τη ζωή στα 88 του ο Μαρίνος Γερουλάνος

Εφυγε χθες από τη ζωή στα 88 του χρόνια ο Μαρίνος Γερουλάνος, πατέρας του τ. υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου.

Ο Μαρίνος Γερουλάνος ήταν αρχαιολόγος και είχε διατελέσει πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη.

Γεννήθηκε στο Καλαμάκι Αττικής και ήταν γιος του Ιωάννη Γερουλάνου και της Δέσποινας Στρέιτ. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Ληξουριώτη γιατρού Μαρίνου Γερουλάνου, ενώ από την πλευρά της μητέρας του εγγονός του Γεωργίου Στρέιτ, δισέγγονος του Στέφανου Στρέιτ και ανιψιός του πρωθυπουργού Δημητρίου Μάξιμου.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Εργάστηκε ως μηχανικός και το 1981 ίδρυσε την επιχείρηση «Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς» στο Ληξούρι, της οποίας ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Guelf του Καναδά.

Το 1961 διορίστηκε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλέως Παύλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1964, ενώ την περίοδο 1964-1967 ήταν τελετάρχης του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Την περίοδο 1967 – 1974 διετέλεσε αυλάρχης της Βασίλισσας Άννας Μαρίας. Κατά τη μεταπολίτευση διορίστηκε Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Υπουργείου Συντονισμού (1976 – 1981). Τιμήθηκε με τη διάκριση «Global 500» των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.

Ήταν παντρεμένος με την Αιμιλία Καλλιγά, πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη, η οποία υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί δημαρχίας Αντώνη Τρίτση και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Παύλο Γερουλάνο (φωτό) και τρεις κόρες τις Ελένη, Δέσποινα και Μαρίνα Γερουλάνου.

Η κηδεία του Μαρίνου Γερουλάνου θα γίνει την Δευτέρα (5/3) και ώρα 2 μ.μ. από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο «Η» στέλνει στην Οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.