Ήρθε νωρίτερα η …«Μαύρη Παρασκευή»

Η «Μαύρη Παρασκευή» ήρθε νωρίτερα φέτος καθώς ο Γενικός Δείκτης (ΓΔ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) έκλεισε προχθές Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 με τεράστια πτώση -3,91% στις 593,05 μονάδες!

Ακόμα, ιδιαίτερα ανησυχητικό για την μελλοντική πορεία των Ελληνικών μετοχών είναι ότι ο ΓΔ του ΧΑΑ έσπασε για πρώτη φορά μετά από χρόνια προς τα κάτω το ψυχολογικό ανάχωμα των 600 μονάδων!

Συνολικά η φετινή πτώση από τα υψηλά των 886,54 μονάδων τον Ιανουάριο 2018 έφτασε σήμερα το 33,10%! Εάν η κατρακύλα αυτού του μεγέθους είχε σημειωθεί στην Αμερική ή σε οποιοδήποτε άλλη αναπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα τα ΜΜΕ θα μιλούσαν σήμερα για πρωτοφανές οικονομικό κραχ!

Στην Ελλάδα όμως της ανεύθυνης και προπαγανδιστικής κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τα κυβερνητικά χείλη συνεχίσουν να μιλούν για “επιτυχίες στην οικονομία” λες και αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο από τα απαισιόδοξα άτομα της αγοράς και την κοινωνία που δεινοπαθεί.

Η Ελληνική αγορά έτσι προεξοφλώντας μελλοντικά οικονομικά γεγονότα που βλέπει, τα οποία αντικατοπτρίζει στην πορεία του ΧΑΑ, βλέπει την συνέχιση της εξόντωσης των βαριά φορολογουμένων Ελλήνων προς χάριν ιδιοτελών προεκλογικών υποσχέσεων και προσλήψεων στο ήδη τεράστιο δημόσιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μονή ελπίδα τώρα για την αντίστροφη του μαύρου κλήματος στην Ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά και την Ελληνική Οικονομία είναι ο ερχομός μιας αυτοδύναμης και οικονομικά φιλελεύθερης κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που όπως υπόσχεται θα μειώσει τους βαρείς φόρους, το σπάταλο κράτος και την ατελείωτη Ελληνική γραφειοκρατία.  Έτσι μόνο θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα πολλά δισεκατομμύρια των ξένων και ομογενών επενδυτών που θα τροφοδοτήσουν μια πολύ μακρά εποχή μεγάλης ανάπτυξης και διαρκής αύξησης των καλών θέσεων εργασίας στη ταλαιπωρημένη πατρίδα μας.