Ήταν γόνιμη και ουσιαστική η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

Την από κοινού συμπαράσταση, με δράσεις από τις Περιφέρειες της χώρας και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, στους πολίτες, που πλήττονται κοινωνικά από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στους Περιφερειάρχες της χώρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Γαλιατσάτος είχε την ευκαιρία να αναλύσει στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, την άψογη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τις τέσσερις Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας, οι οποίες συμμετέχουν ενεργά στην Κοινωνική Σύμπραξη « ΙΟΝΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ», που έχει συστήσει η Περιφέρεια Ιονίων νήσων και απαριθμεί συνολικά 26 φορείς, έχοντας στόχο την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών ακραίας φτώχειας στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από την παροχή υλικής βοήθειας αλλά και τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων κατά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το δείπνο προέκυψε μετά τις συχνές περιοδείες του Αρχιεπισκόπου σε όλη την Ελλάδα και την γνωριμία του με τους Περιφερειάρχες, ενώ έλαβε χώρα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το βράδυ της Δευτέρας.

«Ηταν μία γόνιμη συζήτηση που αποτέλεσε σταθμό ουσιαστικών συνεργασιών των Περιφερειών με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.