Αγγελίες για …σεξ αντί ενοικίου στη Βρετανία

Σεξ αντί για νοίκι” ζητούν όλο και περισσότερες αγγελίες στο διαδίκτυο, στην Βρετανία. Σύμφωνα με έρευνα του BBC, αρκετές νέες αγγελίες διαμονής αναζητούν νεαρά, κυρίως άτομα στα οποία παραχωρείται στέγη με αντάλλαγμα σε “είδος” αντί για ενοίκιο. Οι αγγελίες αυτές στοχεύουν κυρίως ευάλωτα νεαρά άτομα, τα οποία “εύκολα” μπορούν να πειστούν και να ενδώσουν. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο ιδιαίτερα σε φτωχές περιοχές της Βρετανίας, όπως αναδεικνύει η έρευνα του BBC.

Σημειώνεται πως οι συμφωνίες αυτές δεν έχουν κριθεί παράνομες, καθώς υπάρχει συναίνεση του θύματος, ωστόσο υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών θεωρούν πως πρόκειται για εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων, ενώ ο Πίτερ Κάιλ, βουλευτής, έχει ζητήσει την απαγόρευση των αγγελιών αυτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας του BBC, μια γυναίκα, η οποία χρειαζόταν να μείνει κάπου στο Μπράιτον, περιέγραψε στο δημοσιογράφο την εμπειρία της όταν αποδέχτηκε μια τέτοια συμφωνία. «Δεν είχα ιδέα πού έμπλεκα. Με πήγε στο σαλόνι του, μου έβαλε να πιω, μετά πήγαμε κατευθείαν πάνω για να το κάνουμε. Έκανε ότι ήθελε, και το έκανε με δύναμη. Εγώ απλά δεν αντιδρούσα».

(ΑΜΕΑ.gr)