Αγνώριστος σήμερα ο 77χρονος Ευγένιος Γκέραρντ, μιά από τις πλέον γνώριμες φιγούρες του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Αναμφίβολα αποτελεί μία από τις πλέον γνώριμες και χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’80 και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90.

Ο λόγος για την Ευγένιο Γκέραρντ. Ο Ολλανδός, ο μακροβιότερος προπονητής στην Ελλάδα, ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε… Κρητικός μιας και έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000 (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987), ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.

Σήμερα είναι 77 ετών, αρκετά ταλαιπωρημένος από την υγεία του και ζει στο χωριό Ελιά της Κρήτης μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα.

«Είναι πολύ ωραία στο χωριό. Εχει καλό κλίμα εδώ, καλό φαγητό, όπως και σε όλο το νησί, και καλούς ανθρώπους. Αυτά τα τρία πράγματα μετράνε πάρα πολύ για εμένα. Αν και βλέπω πολλούς, όπως πολιτικούς, να φεύγουν στο εξωτερικό, πραγματικά εμένα δεν μου περνάει με τίποτα από το μυαλό να γυρίσω στην Ολλανδία. Θα μείνω εδώ για πάντα» τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2014 αρχικά και συνέχισε «Η ζωή μου τώρα είναι λίγο δύσκολη, γιατί δεν μπορώ να οδηγώ αυτοκίνητο όπως παλιά. Από τη μέση μου ξεκινάει όλο το κακό. Εχω κάνει δύο εγχειρήσεις: μία πριν από το τροχαίο ατύχημα που είχα το καλοκαίρι του 2010 (σ.σ.: πηγαίνοντας στη Βιάννο για να παρακολουθήσει τον φιλικό του ΟΦΗ κόντρα στον Πατούχα) και μία μετά. Επίσης, αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ισορροπία μου. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πηγαίνω και να βοηθάω στο γυμναστήριο που ανοίξαμε πριν από πέντε χρόνια. Εκεί όμως δουλεύει η γυναίκα μου και ο ένας από τους δύο της γιους, ο Μηνάς».

Δείτε το αφιέρωμα