Αγριεύουν πάλι οι Καμηναράδες. Ζητάνε από το Δήμο εδώ και τώρα στοπ στις ανεμογεννήτριες

Με υπερεπείγουσα παρέμβαση στο δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, ο κ. Στάθης Τσιβράς (φωτό), μέλος της Επιτροπής κατά των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια, ζητεί τη σύγκλιση της Επιτροπής στο γραφείο του δημάρχου για να γίνει γνωστό στην Εταρεία των ανεμογεννητριών η ανένδοτη στάση του Δήμου κατά των εγκαταστάσεών τους.

Η επιστολή του κ. Τσιβρά αναφέρει:

Καμιναράτα 4-11-16

Προς: κ. Δήμαρχο

Κεφαλ Θέμα: Συνάντηση της Επιτροπής για τις Ανεμογέννήτρ ιες με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Αξιότιμε κ Δήμαρχε,

Εκπροσωπώ τους κατοίκους Καμιναράτων και Παλικής στην Επιτροπή σύμφωνα με την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για «Διακοπή εργασιών της εταιρείας Ανεμογεννητριών» μέχρι τελεσιδικίας και καθορισμού ζωνών εγκατάστασης πάρκων από τον Δήμο.

Η εταιρεία κατά την προσφιλή τακτική της συνεχίζει έργα εγκατάστασης σε περιοχή και σε χρόνο, με αμφισβητούμενη νομιμότητα. Επειδή όπως απεδείχθη δικαστικώς τα έργα λογίζονται ως «διακατοχικές πράξεις» η επιτροπή πρέπει να λειτουργήσει χωρίς χρονοτριβή!!

Παρακαλώ εκ της σοβαρότητας του προβλήματος για όλο-το νησί, πολύ περισσότερο για το, πληγωμένο Ληξούρι να γίνει η συνάντηση της επιτροπής στο γραφείο σας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στον οποίο θα γνωρίσουμε την ανένδοτη στάση του Δήμου, που χαρακτηρίζει καταστροφική την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή Κηπουραίων.

Σας θυμίζω ότι, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίπιπτωση άρνησης της εταιρείας να διακόψει κάθε εργασία μέχρι τελεσιδικίας μετη Μητρόπολη, ο Δήμος θα ακολουθήσει «Δυναμική λύση» με ταυτόχρονο εξονυχιστικό έλεγχο για πιθανές πολεοδομικές και οικονομικές παραβάσεις Μέχρι σήμερα 15 μέρες μετά ΟΥΔΕΝ επραχθη ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ.

Εάν τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια θα υπογράφουν καθημερινά σε όλη την Κεφαλονιά (μιας και θα φαίνονται από παντού) την ανευθυνότητα, την ανικανότητα, την ασυνέπεια και την αδυναμία εκτίμησης της καταστροφής προς τον τόπο, ΟΛΩΝ όσων συνηγορούν ή αδιαφορούν, σήμερα προς τούτο. Δια της παρούσης, ζητώ να κληθεί εντός των επόμενων ημερών στο γραφείο σας ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προς ενημέρωση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μήπως και ξεμπερδέψουμε απλά κα τοπικά, στην οποία θα ππαρίσταμαι με τον πρόεδρο του χωριού μου.

Στην επιτροπή μετέχουν η κα Βουλευτής, ο κος Αντιπεριφερειάρχης, ο κος Δήμαρχος, ο υποφαινόμενος και θεωρώ σκόπιμο ο εκπρόσωπος της εκκλησίας. Κύριε Δήμαρχε οφείλω να σας υπενθυμίσω πως τούτη η μάχη που δίνουμε είναι ΙΕΡΗ και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Επίσης ότι κάθε ενέργεια μου ή της επιτροπής-θα δημοσιοποιείται στα τοπικά μέσα όπως έχω δεσμευτεί στο χωριό μου.

Στάθης Τσιβράς

Οδοντίατρος

Μέλος επιτροπής

img_20161024_184557730

kipouria