Αγροτικό αυτοκίνητο και για «ερασιτέχνες» αγρότες

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, πλέον όσοι δηλώνουν στην εφορία το οποιοδήποτε αγροτικό εισόδημα μπορούν να αποκτήσουν κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο και αίρεται η υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών ως προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι αγροτικού αυτοκινήτου έως 2.500 κιλά μικτό βάρος ή 1.300 ωφέλιμο μπορούν να είναι πλέον όλοι οι ετεροεπαγγελματίες (μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες) όπως, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα, ώστε να μεταφέρουν τα προϊόντα και τα εργαλεία τους από το χωράφι στο σπίτι τους.

Μέχρι πρότινος πολλοί ντόποι «ερασιτέχνες» αγρότες που ήθελαν να αποκτήσουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο δεν είχαν την δυνατότητα με αποτέλεσμα να «μετατρέπουν» τα ΙΧ τους σε επαγγελματικά οχήματα.

Επιπλέον το αγροτικό αυτοκίνητο, που έχει τεθεί σε κυκλοφορία στο όνομα «επαγγελματία αγρότη» μπορεί να το οδηγούν και τα μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη, εφόσον έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Διευκρινήσεις παρέχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά (από τις 8 πρωί έως τις 4 απόγευμα) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

(Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ)