Αδέσποτες ματιές

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

EKEIEΣ οι Βουλευτίνες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρουσιάζονται καθ’ έκαστην με νέα συνολάκια, πολύχρωμων συνδυασμών που κάνουν μπάμ! Και καλά. Ας υποθέσουμε πως τα προμηθεύονται απ’ τις Λαϊκες ή από τα κινέζικα και δεν έχουν ιδιαίτερο κόστος. Αλλά τα εσώρουχα σίγουρα θα είναι εξωχώρια, πρώτες φίρμες και φαντάζεστε τι θα κοστίζουν. Ετσι δικαιολογώ -οσάκις τίθεται θέμα (ψίθυρος) περί μειώσεως των μισθών τους- που σηκώνονται και χτυπούν τα έδρανα, ρητορεύοντας, για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, εξίσου με την -τουλάχιστον- εξωτερική εμφανισή τους…

Αντίθετα -οι βουλευτάδες- πλειοψηφούντων των Συριζαίων, είναι χωρίς γραβάτα, με πουλόβερ και τζίν παντελόνια. Εεεε αυτοί πρέπει να έχουν γερά αποθεματικά.

Κι’ ο φτωχοΚαμμένος ο Παναής, επί τόσα χρόνια ήτανε …πλήρης απ’ όταν έγινε Κυβέρνηση του Λαού, εις μεν την Ευρώπη πηγαίνει σεστάδως στο Εσωτερικό όμως δεν θέλει να χαλάσει την καρδιά του Αρχηγού του.

• Εκειός ο Τριπλομάτης ο Μήτσος ο Αβραμόπουλος, όταν μιλάει έτσι σιγά, σεμνά, ευρωπαϊκά- και φυσικά αρκούντως ακαταλαβίστικα- σου δίνει την εντύπωση πως είναι πιωμένος, ενώ στην πραγματικότητα είναι μεγάλος αγωνιστής…
• O τοκετός προέδρου της Ν.Δ., εκτιμάται από τους μαιευτήρες να γίνει στις 20 Δεκεμβρίου. Αν όμως η Μαγνητική Τομογραφία δείξει νεογνό ελλειποβαρές (άπλερο), θα παραταθεί κατά ένα έτος (10 Ιανουαρίου).

• Εκείος ο Αμερικάνος υπουργός των Εξωτερικών, ο Κέρι (που κερί και λιβάνι να τον φλομώσει), μας συνέστησε να ενσωματώσουμε στην κοινωνία μας τους λαθρομετανάστες. Προφανώς ενδιαφέρεται για την αύξηση του συνεχώς μειουμένου πληθυσμού μας. Να γεμίσει η χώρα μας με μεμέτια Oμάρ, Αχμέτ, Μαχμούντ, Αλή και τα παρόμοια (αλίμονό μας), διά την συνέχεια της δόξης της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού. Στο σημείο αυτό συμπλέει πλήρως με τιςαρχές του Πρωθυπουργού μας.

• Γιατί κρύβονται οι δραστηριότητες της Κούνεβα στην Ευρωβουλή; Επρεπε να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των ομιλιών της. Υπάρχει φθόνος, ή φταίει η …γραφειοκρατία;

• Oι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, δηλώνουν επί μήνες, επισήμως πως δεν θα μειωθούν οι Συντάξεις. Oοοοολοι οι άλλοι, αντιπολίτευση και Μ.Μ.Ε., δημοσιεύουν το τσεκούρι που έχει να πέσει. Θα κλάψουν πολλοί, θα πεινάσουν περισσότεροι, θα προστεθούν θάνατοι και αυτοκτονίες και πως θα ξεσηκωθεί ο κόσμος (πρίτς, πρίτς). Oπου να ‘ναι θα σκάσει ο …μέσος όρος και θα’μαστε ευτυχείς.

• Κάηκε πρόσφατα η Αθήνα από κουκουλοφόρους, δηλαδή επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το σημειώνω όχι για τίποτε άλλο, αλλά η αξιωμ. αντιπολίτευση, όταν ήταν Κυβέρνηση, έδινε τα βάρη στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα βάζει αυτή τους κουκουλοφόρους να δρούν ανεξέλεγκτα;

• Σημειώστε το δημοκρατικό ύφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις διαδηλώσεις, …κατά της Λεγεώνας. Παρακακολουθείτε εκειό τον Κρητικό, τον Μισελοζαννάτση, ιατρόν καρδιολόγον που έιναι παντός καιρού. (Παντιέρα Τρικολόρε…)

• Ευτυχώς και οι περισσότεροι βουλευτές και υπουργοί του θιάσου, είναι λίαν ευκατάστατοι. Αυτό εξασφαλίζει να είναι καθαροί, να μην ξεπλένουν βρώμικα χρήματα, να μην ξεχνούν να δηλώνουν τα εισοδήματα και τα περουσιακά των στοιχεία και να μην βάζουν τα δάχτυλά τους στο μέλι (μίζες)…

• Με την καλοκαιρία γλιτώνουμε πετρέλαιο, αλλά η εφορία θα μας κάψει …με καθαρό πετρέλαιο!

• O Πρωθυπουργός -όπως υποσχέθηκε- επιφέρει καίρια πλήγματα κατά της φοροδιαφυγής -καθημερινά-, και η πάταξη του λαθρεμπορίου είναι απολύτως σίγουρη… (Δηλαδή έχουμε μεγάλα έσοδα…)

ΥΓ.: Τα συσσίτια θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα με φασουλάδα, κοκκορόζουμο, φρούτα και περγαμώτο!