ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ… ΑΝΙΔΡΩΤΟΙ!!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➔ ΜΕΤΑΞΥ 190 Χωρών, ως προς την …ευκολία να ασκήσει κάποιος Επιχειρηματική Δραστηριότητα στην Ελλάδα, καταλαμβάνουμε… αισίως, την …79ην Θέση! ΑΚΟΜΑ! Δεν βάζουμε μυαλό! Δεν κάνουμε κάτι!

➔ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ… γραφειοκρατικά! Επιμένουμε θεωρούντες …«χαζούληδες» όσους σκέπτονται να επενδύσουν κοντά μας! ΔΕΝ κοιτάζουμε, ούτε από απλή… περιέργεια, στην γειτονιά μας την ίδια, προκειμένου να ανοίξουν-επιτέλους- τα… κουταβίσια μάτια μας, και να καταλάβουμε γιατί δεν μας πλησιάζει, επενδυτικά, ούτε… διανοητικά υποφέρων «λεφτάς»!

➔ ΠΙΣΩ από «τρίτου κόσμου» χώρες… παρελαύνουμε… υπερήφανα! Χώρες  τις οποίες εδώ δεν μνημονεύω, γιατί δεν επιθυμώ να θίγω λαούς, οι οποίοι μάλιστα υποφέρουν περισσότερον από εμάς!

➔ ΑΚΟΜΑ πιστεύουμε ότι ο κάθε Ξένος θα έλθει να επενδύσει κοντά μας, ενώ γνωρίζει το δράμα των… εβδομαδιαίων φορολογικών μας αλλαγών, τους απίστευτα υψηλούς δείκτες της φορολόγησης του επιχειρείν εν Ελλάδι, την γενικότερη… ΑΠΕΧΘΕΙΑ των απόλυτα …ανίδρωτων και αδαών, ισοβίως  κινούντων τα «νήματα» της εδώ επιχειρηματικής δραστηριότητος, προς το απαραίτητο, το νόμιμο κέρδος του επιχειρηματία!

➔ NA TA KOITAZOYME KAI AYTA! Να έχουμε μια ιδέα τουλάχιστον, όταν ακούμε, επί δεκαετίες, τα περί… «Επενδυτών που περιμένουν σε ουρές», για να… καταθέσουν ΕΔΩ το χρήμα τους!