Αλλα 13 κρουαζιερόπλοια θα έρθουν τη φετινή σεζόν στο Θιάκι!

Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε αναφερθεί στην καθίζηση που έπαθε φέτος ο θαλάσσιος τουρισμός στην Κεφαλονιά, με τις ελάχιστες πλέον αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, αριθμούν μόνο 34 στο Αργοστόλι και δύο στο Φισκάρδο!

Παρ’ ότι ο Δήμος έχει “επενδύσει” και κάθε χρόνο δαπανά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε συμμετοχές σε Εκθέσεις και Συνέδρια Θαλάσσιου Τουρισμού σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ελλάδα κ.λπ., πραγματοποιεί ατελείωτες προσκλήσεις, υποδοχές και βραβεύσεις Διπλωματών άλλων Χωρών, δίνει συνεντεύξεις και αφιερώματα-προβολές σε περοδικά εντός και εκτός Χώρας με στόχο την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ο θαλάσσιος Τουρισμός μας “πάτωσε”, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τοπική Οικονομία.

Ωστόσο στη γειτονική, Ιθάκη, παρότι ο δήμαρχος Διονύσης Στανίστας και η Δημοτική Αρχή, πολύ σεμνά και “μαζεμένα” δεν ακολουθούν το δικό μας “ξέσπασμα τουριστικής συμμετοχής” σε Εκθέσεις, Συνέδρια κ.λπ., δεν έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για προβολές, ταξίδια, αφιερώματα κ.λπ., φέτος θα αφιχθούν πάνω από δεκαπέντε κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο ένα, που κατέγραψε το φετινό πρόγραμμα κρουαζιερόπλοιων!

Η Ιθακήσια Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία με τις Αρχές, τους πράκτορες και επιχειρηματίες και με απόλυτο σεβασμό στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θα υποδεχθεί ένα σημαντικό αριθμό κρουαζιερόπλοιων που σε σχέση με την Κεφαλονιά, σαφέστατα θα υπερτερεί.

Φέτος το Τουριστικό Πρακτορείο Polyctor Tours του κ. Ομηρου Κωστόπουλου έχει ήδη “κλείσει” μέχρι στιγμής οκτώ αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ, όπως ανέφερε ο ίδιος, αναμένονται και κάποια άλλα στην διάρκεια της σεζόν:

Tο “See Cloud” (τουριστικό ιστιοφόρο, 100 επιβάτες περίπου, συν πλήρωμα) με έξι αφίξεις, στις 28/5, 11/6, 24/7 3/9, 17/9, 29/9.

Το “Salamis Filoxenia” (1.000 επιβάτες περίπου, συν πλήρωμα) στις 4/8.

Το “Le Lyrial” (1.000 επιβάτες περίπου, συν πλήρωμα) στις 17/9.

Επίσης, το Τουριστικό Πρκτορείο Dellas Tours Ithaca του κ. Σταύρυ Δελλαπόρτα, έχει “κλείσει” άλλες πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιου, το οποίο δεν εχει οριστικοποιήσει ακόμα ημερομηνίες άφιξης!

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 29/4 η Ιθάκη υποδέχθηκε το “Αlbatros” το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν, που έφερε στην Ομηρική Ιθάκη 756 επιβάτες και 355 πλήρωμα!

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι η Ιθάκη, χωρίς …κόπο και χρήμα, βρίσκεται σε ένα πάρα που καλό επίπεδο αφίξεων κρουαζιεορόπλοιων, σε αντίθεση με την Κεφαλονιά, που και κόπο και χρήμα και χρόνο “επενδύει” στον Θαλάσσιο Τουρισμό, χωρίς όμως τα ανάλογα και αναμενόμενα αποτελέσματα!