Αλλα 2+4 νέα κρούσματα στα νησιά μας

Αλλα έξι νέα κρούσματα κορονοϊού είχαμε χθες στο Νομό μας, δύο στην Κεφαλονιά και τέσσερα στην Ιθάκη, καθώς και δύο νέες εισαγωγές ασθενών covid στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, κρατώντας σε «υψηλά επίπεδα» την ανησυχία, τόσο των υγειονομικών μας, αλλά και των πολιτών.

Τα δύο κρούσματα της Κεφαλονιάς που εισήχθησαν χθες στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου μας στο Αργοστόλι, αφορούν ηλικιωμένο άνδρα από το Ληξούρι, ο οποίος νοσούσε από τον ιό τις τελευταίες ημέρες, αλλά προχθές το βράδυ επιβαρύνθηκε η κλινική του εικόνα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Η δεύτερη εισαγωγή αφορά άνδρα περίπου 27 ετών από τη Σάμη, επίσης νοσούντα και γιός επιβεβαιωμένου κρούσματος από το πρώτο κύμα της πανδημίας στη Σάμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην οικογένεια του 27χρονου νοσούν επίσης ο πατέρας, που πρώτος διεγνώσθη θετικός στον ιό, η μητέρα, αλλά και η αδελφή, με ήπια συμπτώματα, οι οποίοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περορισμό, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ιατρών.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, στην Κλινική covbid-19 νοσηλεύονταν συνολικά οκτώ ασθενείς.

Στην Ιθάκη: Τα τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στον ιό που διεπιστώθηκαν χθες στην Ιθάκη αφορούν σχετικά ηλικιωμένα άτομα, που παρότι σε κάποια υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα, έχουν ήπια συμπτώματα.

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, σχετικά με τα νέα κρούσματα, ανακοινωσε χθες τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα τεστ που έγιναν στο Νησί τις τελευταίες 2 ημερες στο Κέντρο Υγείας εχουν προκύψει συνολικά 6 κρούσματα και σήμερα 4 μέχρι και αυτή την στιγμή.Είμαστε σε συνεχή επικοινωνια με το Κεντρο Υγειας  και την Πολιτική Προστασία για να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Στην Ιθάκη χθες έκλεισαν τα Σχολεία, όλων των Βαθμίδων, με απόφαση του Δήμου για απολύμανση, ενώ σήμερα στο Κέντρο Υγείας του Νησιού θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός συνολικά 639 ατόμων, στις ηλικίες 60-80.

Δ.Δ.-