Αλλες 2 διακομιδές ασθενών Covid από το Νοσοκομείο στο Ρίο

Αλλες δύο διακομιδές ασθενών covid  πραγματοποιήθηκαν χθες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Αργοστολίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωϊ διαγνώσθηκαν θετικοί μία γυναίκα και ένας άνδρας που είχαν πάει στο Νοσοκομείο με έντονα συμπτώματα της νόσου. Τα αποτέλεσματα των τεστ που έκαναν βγήκαν θετικά, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ανησυχητικά ευρήματα για την υγεία τους.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου πήραν την απόφαση της διακομιδής  (χωρίς διασωλήνωση) στο Ρίο, όχι μόνο λόγω της κατάστασης της υγείας τους, αλλά κυρίως, λόγω έλλειψης κλινών στην Κλινική Covid-19, στην οποία νοσηλεύονται ήδη δέκα ασθενείς.

Η Κλινική Covid του Νοσοκομείου μας πλέον αδυνατεί να νοσηλεύσει άλλους ασθενείς, και η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη εάν προκύψουν περισσότερα θετικά κρούσματα κορονοϊού που θα χρειασθούν νοσηλεία, οδηγώντας την Διοίκηση στο «μονόδρομο» της διακομιδής τους σε άλλα Νοσοκομεία της Χώρας.

Παρόλα αυτά, η 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, αλλά κυρίως ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος, παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας «ελεγχόμενη», χωρίς να προβαίνουν σε καμία αναγκαία «κίνηση» να «θεραπεύσουν» τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως με την απαράδεκτη έλλειψη ιατρών και την μη λειτουργία της ΜΕΘ.

Ωστόσο, μόλις προχθές αντιλήφθηκε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο Αργοστολίου λόγω της αύξησης περιστατικών κορονοϊού, καθίσταται οριακή» και απέστειλε «δημόσια έκκληση στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης να προστρέξουν συλλογικά στον πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά τους και να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ που δίνουν μια άνιση μάχη δίπλα σε κάθε συμπολίτη και γείτονά μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο». 

Ο Ιατρικός Σύλλογος, χθες με «ανοικτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας», ενημερώνει ότι θα προσφέρουν «ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο Αργοστολίου υπό ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», ενώ κατηγορούν ευθέως τον βουλευτή για τον τρόπο που τόσους μήνες διαχειρίζεται τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, «κρύβοντάς τα κάτω από το χαλί», αναφέροντας ότι «στο ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ο βουλευτής κ. Καππάτος χθες, μας απέστειλε ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, και ειδικά προς τους ιδιώτες γιατρούς να σταθούμε προ των ευθυνών μας, λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο νοσοκομείο, παρότι ο ίδιος μέχρι προ ολίγων ημερών διεμήνυε παντού ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο μας ήταν άριστη και απόλυτα ελεγχόμενη». 

Δ.Δ.-