Αλυτρωτισμός ο σκοπός των Σκοπίων

Δεν είναι απλώς αφέλεια αλλά ηλιθιότητα αν νομίζει κανείς ότι ο καυγάς είναι για το «πάπλωμα» και επομένως αν διευθετηθεί το όνομα του μικρού αυτού κρατιδίου, το οποίο από επαρχία της Γιουγκοσλαβίας έφτασε σήμερα να διεκδικεί την οντότητα έθνους και μάλιστα μιας ελληνικής περιοχής, της Μακεδονίας, θα σταματήσουν οι τριβές και το φάσμα των αλυτρωτικών βλέψεων και σκέψεων, των γειτόνων, που κλώθουν πολλές δεκαετίες τώρα, εις βάρος της γης των ελλήνων, η οποία από των αρχαιότατων χρόνων ήταν πόλις-κράτος Ελλήνων Δωρικής προέλευσης. Μπράβο Σλάβοι γείτονες! Επρεπε να συλλάβετε αυτή την ληστεία της ελληνικής Γης, Ιστορίας και συμβόλων για να φαντασθείτε ένα νέο Εθνος το οποίο από την πρώτα κιόλας στιγμή, θα διεκδικούσε να κληρονομήσει την μισή Ελλάδα γιατί βρεθήκαν δέκα ηλίθιοι να σας καθοδηγήσουν στον τρόπο κλοπής και οικειοποίησης της πατρίδας των γειτόνων σας! Μπράβο, αλλά λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι έλληνες από την εποχή του Τίτο γνώριζαν τις διαθέσεις των σκοπιανών οι οποίοι στο εξωτερικό, Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ευρώπη, δεν έχαναν την ευκαιρία να επιτίθενται όχι μόνο φραστικά αλλά με κάθε τρόπο εναντίον των ελλήνων και δεν είναι λίγες οι συμπλοκές σε αυτές τις χώρες, λες και οι έλληνες ήταν πολέμιοι που είχαν εισβάλει στην χώρα τους την οποία είχαν καθεξει. Τι έκανε η δική μας χώρα; Οι πολιτικοί της ειχαν αλλού το μυαλό τους σε κάτι ωραίες χρυσές ευκαιρίες για πλουτισμό. Τώρα με τους σκοπιανούς θα ασχολούμαστε;

Πέρασαν τα χρόνια και ο κόμπος φτάνει στο χτένι, με το προηγούμενο την αναγνώριση του σκοπιανού αυτού κράτους από την «φίλη Αμερική» και άλλες 140 χώρες με το όνομα Μακεδονία. Στην ουσία απεδέχθησαν την ίδρυση του νέου κρατιδίου- έθνους με λυτρωτικές διαθέσεις εναντίον των ελλήνων.

Μπράβο Μακάκες, Ελληνες! Μετά όταν σας αποκαλούν πουλημένους ξινίζετε. Βρώμικοι ανθέλληνες, Ελληνες, υποχθόνιοι πολιτικοί, ηλίθιοι και άπατρις, χέστες με αξίες της ουγγιάς.

Τώρα έρχεται ο Νιμιτς και δηλώνει: «Η Μακεδονία δεν είναι μόνο Ελληνική»!

Ποιος τόλμησε ν4α βάλει αυτόν τον κύριο Δερβέναγα στην θεσιν του. Τολμά κανείς;

Καταλάβετε τώρα προδότες; Ο Νίμιτς, έλυσε μόνος του το Μακεδονικό επί ίσοις όροις.

Ο ελληνικός λαός καλά θα κάνει να ετοιμάζεται για …πόλεμο, μέσα στις επόμενες δυο Γενιές. Οι κάτοικοι αυτής της Σερβικής επαρχίας Βαρντάνσκα επί 50 και άνω χρόνια διδάσκονται ότι είναι Μακεδόνες και κανείς πολιτικός δεν ενοχλήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

Τώρα πως θα αποβάλει ο νέος πληθυσμός αυτής της περιοχής των Βαλκάνιων, ότι κάποιοι δικοί τους πολιτικοί τους εξαπάτησαν με το να τους παροτρύνουν να οικειοποιηθούν την ιστορία και τα σύμβολα της Ελληνικής Μακεδονίας του Αλεξάνδρου; Φαίνεται ότι βρήκαν «το αμπέλι αφύλαχτο» και επέτυχαν.

Σίγουρα, θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου Ελληνα στρατηλάτη, ο οποίος το 335 Π.Χ καλούσε τους έλληνες σε συμπόσιο στην Κόρινθο με τίτλο «ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΞΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΡΛΛΗΣΙ» λίγο πριν μαζέψει στρατό και εισβάλει στην Ασία για την καταστροφή του Περσικού κράτους το, οποίο παρέμενε Νο 1 εχθρός των ελλήνων παρ’ όλες τις ήττες τους το 490 Π.χ. μάχη Μαραθώνος, 480 Π.Χ ναυμαχία της Σαλαμίνος και 479 Μάχη των Πλαταιών.

Ποιος Ελλην πολιτικός, σκοτίστηκε να μελετήσει την ιστορία του Μεγάλου Αλέξανδρου και να γνωρίσει, ότι σαν Ελλην που ήταν διάβαζε Ομηρο όταν δεν πολεμούσε και μελετούσε τα έργα του διδασκάλου του Αριστοτέλη; Πόσοι γνωρίζουν; Πόσοι μελετούν; πόσοι ενδιαφέρονται; Και πόσοι γνωρίζουν και προδίδουν; Και όσο αφορά το Υπουργείο Παιδείας, γιατί ο πολιτισμός των ελλήνων περνά απαρατήρητος από τα ελληνικά σχολεία, η περνά σαν Ιστοριούλα όπως τα παραμύθια της Χαλιμάς; Αίσχος Έλληνες, Αίσχος!..

Η λύσης του ονόματος δεν είναι εύκολος καθ όσον οι σύμβουλοι Αμερικανοί έχουν αλλά συμφέροντα στο μυαλό τους. Μην ξεχνάτε ότι η τραγωδία της Κύπρου είναι Αμερικανικό δημιούργημα και ασφαλώς και Νατοϊκό. Οσο για τυχόν εγγυήσεις Τρίτων «υπέρ των ελλήνων» καλά θα κάνουν να τις γράψουν σε χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποιεί ο Ελλην πολίτης, στο σπίτι του.

Αυτές τις ημέρες οι σκοπιανοί εξέδωσαν Ομόλογα με τον τίτλο Ομόλογα της Μακεδονίας! Ενώ η παιδεία τους, το σύνταγμα τους, αγάλλονται για τον σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων και στολίζουν τις πλατείες τους με αγάλματα των Ελλήνων προγόνων Μακεδόνων!

Ολοφάνερο πλέον ότι οι αλυτρωτικές βλέψεις και τα εθνικιστικά όνειρα των σκοπιανών, δεν θα κοπάσουν όσες συμφωνίες και να υπογράψουν.

Καταλάβαμε το τι σημαίνει να δοθεί το όνομα Μακεδονία; Τίποτε λιγότερο από την αποδοχή ενός νέου κρατιδίου, ως κληρονόμου του πολιτισμού των ελλήνων.

Επειδή ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει πολύ καλά την «αγάπη και αλληλεγγύη» της ενωμένης Ευρώπης, των Αμερικανών συμμάχων, καλά θα κάνουμε να φρουρήσουμε τα σύνορα μας με ένα νέο δόγμα που θα δηλώνει ότι πέρα από το κομμάτι της Μακεδονίας που άρπαξαν κατά τον πρώτο Παγκόσμιο, πόλεμο οι συμμαχίες στην Βαλκανική. Ούτε ένα χιλιοστό δεν πρόκειται να περιμένουν από τον Ελληνικό λαό. Εκείνος δε ο πολιτικός που θα προδώσει την χώρα μας, υπερ των διεκδικήσεων των Σκοπιανών, «να πάρει Βάρκα να φύγει»!