Αλ. Τσίπρας προς Δ. Στανίτσα: Η Ιθάκη σήμερα θα γίνει viral σ’ όλο τον Κόσμο!

Ιθάκη: Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στο δήμαρχο «Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο!» 

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πορεία διαφόρων έργων στο νησί, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιθάκη. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αστειεύτηκε ρωτώντας τον: «Ολα αυτά τα έργα έγιναν στο τρίτο μνημόνιο;».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η Ιθάκη είναι ένας ιστορικός τόπος και ένας παράδεισος. Εχω πολλά χρόνια να έρθω. Ηρθα φοιτητής με μηχανάκι και μία σκηνή. Είμαι ευτυχής που η σημερινή εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Θα σημάνει το τέλος μίας σύγχρονης Οδύσσειας για να θυμόμαστε ότι η άφιξη στην Ιθάκη δεν είναι και το τέλος της περιπέτειας. Πιστεύω ότι το νησί σας θα γίνει viral σε όλο τον κόσμο».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τον κ. Στανίτσα πώς πήγε η τουριστική σεζόν και ο δήμαρχος του απάντησε ότι υπήρχε αύξηση της τάξης του 15% το φετινό καλοκαίρι.
Βίντεο μέσα από το δημαρχείο:

tsipras video2

Βίντεο από την άφιξη Τσίπρα στο δημαρχείο:

ithhaki

Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα είχε μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα σε αλώνι στη θέση Κάστρο και το αποτέλεσμα άρεσε στον πρωθυπουργό καθώς όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς πήγε απάντησε: «Βγήκε καλό!». Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ η υποδοχή στο Βαθύ έγινε από τη βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι το ξενοδοχείο Μέντωρ όπου και συναντήθηκε με φορείς και πολίτες του νησιού. Στη βόλτα του στο νησί έγινε δεκτός με αγάπη από τον κόσμο, έβγαλε selfie με ένα μικρό αγοράκι, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν.  Νωρίτερα, πάντως, και κατά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο, από κάποιες εκκλησίες στο Βαθύ ακούστηκε να χτυπά πένθιμα η καμπάνα.

ithaki tsipras

Εμφανής στο νησί από νωρίς ήταν από το πρωί και η η παρουσία αστυνομικών και λιμενικών.

ithaki01

Η τελική ανακοίνωση για την «επίσκεψη» του Αλέξη Τσίπρα έγινε το πρωί της Τρίτης με μια λακωνική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

ithaki-new-sim

Στις συσκέψεις της Ηρώδου Αττικού προκρίθηκε η πρόταση να μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας εκτός Μεγάρου Μαξίμου, για την ανακοίνωση του τέλους της οκταετούς μνημονιακής περιπέτειας.

20180821 105747
(protothema.gr)