Αμεση επέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα για το «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Σάμης

Π. Δρακουλόγκωνας

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Τάσου Καβαλιεράτου για το «λουκέτο» στο Ταχυδρομείο Σάμης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, απευθύνθηκε σε υπηρεσιακούς παράγοντες των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του επιβεβαίωσαν πως το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Σάμης, οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού και πως προσωρινά το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί, με απόσπαση προσωπικού από το Αργοστόλι στην Σάμη, για 16 εργάσιμες ημέρες!

Παρόμοια προβλήματα, θα δημιουργηθούν και στα ΕΛΤΑ, Αγίας Ευφημίας που «οδεύουν προς οριστική παύση λειτουργίας» και στα ΕΛΤΑ Ιθάκης!!!

Κατόπιν αυτού, ο αντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Oικονομικών κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, με την οποία του ζητά, την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των νησιών μας.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αργοστόλι, 08-09-2015 Ap. Πρωτ : OIK. 81312/18 449

ΠΡOΣ: Υπουργό Oικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Χριστοδουλάκη Νικ.

ΚOΙΝ: Δ/ντή ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας κ. Βεργή Χρ.

Αξιότιμε κ Υπουργέ.

Σήμερα (08/09) με θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Σάμη Κεψαλονιάς ήταν κλειστό.

Σε επικοινωνία αρχικό με τον Δ/ντή των ΕΛΤΑ Κεφαλονιάς και κατόπιν με τον κ. Δ/ντή ΕΛΤΑ της Περιφερειακής Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας. πληροφορηϋήκαμε ότι η μη λειτουργία του καταστήματος οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και ότι προσωρινά το πρόβλημα θα αντιμετωπισθει με απόσπαση (για 16 εργάσιμες μέρες) προσωπικού από το Αργοστόλι.

Τους επόμενους μήνες 0α δημιουργηθει, εξίσου, μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του καταστήματος στην Ιθάκη, το κατάστημα στην Αγία Ευφημία “οδευει προς οριστική παύση λειτουργίας.

Για λόγους που είναι ευνόητοι σε εσάς, αφορούν την εύρυθμη οικονομική και κοινωνική λειτουργία των νησιών μας, την ανάγκη εξυπηρέτησης των επαγγελματιών και την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των ηλικιωμένων, αλλά και τα ελάχιστα από όσα οφείλει η Ελληνική Πολιτεία στα σεισμόπληκτα νησιά μας, οας ζητούμε να ολοκληρωθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τα ΕΛΤΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και μάλιστα σε αριθμό μεγαλύτερο των τριών ατόμων, των οποίων η πρόσληψη έχει, ήδη εγκριθει.

O αντιπεριφερειάρχης
ΠΑΝΑΓΗΣ
ΔΡΑΚOΥΛOΓΚΩΝΑΣ