Αμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση (Θεόφιλος)

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Σχετικά με τις άσχημες εξελίξεις στο Κοργαλένειο Ιδρυμα η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά (Επικεφαλής: Θεόφιλος Μιχαλάτος) ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

Οι δυσάρεστες εξελίξεις αναφορικά με το Κοργιαλένειο Ίδρυμα μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν εντονότατα.

Η οικονομική καχεξία του Ιδρύματος συνιστά τεράστια απειλή για τη βιωσιμότητα του.

Το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, με τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο, επίκεντρο πνευματικών δραστηριοτήτων της τοπικής μας κοινωνίας, κορυφαίος πυλώνας του πολιτισμού και στυλοβάτης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Κεφαλονιάς, κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Μισό αιώνα από την ίδρυσή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του Ιδρύματος και ένα περίπου αιώνα από τη λειτουργία της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης, ο κίνδυνος να πέσουν τίτλοι τέλους είναι πλέον ορατός.

Θα ήταν άστοχο να ψάχνουμε για ευθύνες κατόπιν εορτής. Είναι επιβεβλημένο να παρθούν γενναίες αποφάσεις τώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κοργιαλένειου Ιδρύματος. Είναι ώρα αποφάσεων και ευθύνης για τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου.