Ανάδειξη της Θιακο-Κεφαλονίτικης Ελιάς

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης στα πλαίσια του φετινού εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς-Ελαιολάδου, όπως έχει ορισθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, συνεχίζει τις εκδηλώσεις.

Ήδη με τις ενημερωτικές εσπερίδες με θέμα την Ελιά και το Ελαιόλαδο, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι στις 6 και 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα, αναπτύχθηκαν εκλαϊκευμένα από ειδικούς επιστήμονες-ερευνητές θέματα αιχμής της προστασίας των ντόπιων Ελαιοδέντρων και της ποιότητας του Θιακο-Κεφαλλονίτικου Ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο οποίος διαχειρίζεται τους πρώην τοπικούς Ελαιοκομικούς Συνεταιρισμούς, συνεχίζει και υποδέχεται ομαδικές επισκέψεις σχολείων με στόχο να φωτίσει την άρρηκτη σύνδεση της Ελιάς με την ταυτότητα του τόπου μας, και γενικά με τον μεσογειακό χώρο.

Η Ελιά και το Λάδι παρουσιάζονται από διαφορετικές οπτικές γωνιές όπως, η συμβολή στην οικονομία, στην διατροφή, τα ήθη και τα έθιμα, η θέση στη τέχνη και η εξέλιξη της τεχνολογίας παραγωγής Ελαιολάδου.

(Από τον ΕΑΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης)