Ανέλαβε ο παθολόγος στο Νοσοκομείο – Αφίχθη με 10ήμερη παραμονή πνευμονολόγος

«Φώς στο τούνελ» φαίνεται ότι «μπήκε» από χθες στο Νοσοκομείο μας στο Αργοστόλι, μετά την ορκωμοσία του νέου Παθολόγου ιατρού, συμπατριώτη μας Αντώνη Κουρούκλη και την ανάληψη των καθηκόντων του στην Παθολογική Κλινική, αλλά και την άφιξη ενός πνευμονολόγου, που έστειλε η 6η ΥΠΕ.

Από χθες, τα πράγματα, όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι πιο αισιόδοξα, αφού θα αποσυμφορεθεί αρκετά οφόρτος εργασίας του υφιστάμεου μέχρι χθες ιατρικού προσωπικού, τόσο της Παθολογικής, όσο και της Covid-19 Κλινικής, αλλά και προσωπικά η πνευμονολόγος μας κ. Διονυσία Καπετανάκου.

Ο νέος πνευμονολόγος προέρχεται με 10ήμερη απόσπαση από Αστικό Κέντρο Υγείας της Πάτρας, είναι ο κ. Γεώργιος Ζούπας, ο οποίος θα προσφέρει  τις υπηρεσίες του στους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Cοvid.

Αντ. Κουρούκλης

Η 6η ΥΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Η», δεσμεύθηκε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, ότι -θα αποστέλνει ανά 10ήμερο-15ήμερο πνευμονολόγο να «βοηθήσει» όσο γίνεται την κατάσταση από γειτονικά Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, προκειμένου την απρόσκοπη λειτουργία της Κλινικής Covid-19.

Στο μεταξύ, ενώ μία νοσηλευόμενη 84χρονη ασθενής με κορονοϊό, πήρε χθες εξιτήριο, είχαμε άλλες δύο εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Πρόκειται για μία γυναίκα περίπου 45 ετών από το Ληξούρι και μία 72χρονη από την Σάμη, η οποία χθες το πρωϊ έκανε προγραμματισμένη θεραπεία στην Μονάδα Νεφρού στο Νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη θετική στον ιό.

Αμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός του Νοσοκομείου, στην 72χρονη έγινε εισαγωγή στην Κλινική, ενώ έγινε απολύμανση στην Μονάδα Νεφρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφρίες, στην διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της 72χρονης, διεπιστώθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με άλλο ηλικιωμένο ασθενή της Μονάδας Νεφρού προερχόμενο από το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ιδρύματος, θα παραμείνει απομονωμένος σε δωμάτιο του Γηροκομείου για 14 ημέρες και θα παρακολουθείται από γιατρό, ενώ ενημερώθηκε και ο ΕΟΔΥ.

Μέχρι χθες το βράδυ, στην Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου νοσηλεύονται συνολικά εννέα ασθενείς, ενώ η Κλινική έχει 11 κλίνες.

Στην Ιθάκη: Αλλο ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού διεγνώσθηκε χθες στην Ιθάκη. Πρόκειται για νεαρό άνδρα, 24 ετών, γιός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ο 24χρονος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Δ.Δ.-