Ανέλκυση σκαφών που βυθίστηκαν μετά από φωτιά

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η ανέλκυση και απομάκρυνση των δύο σκαφών που είχαν βυθιστεί τις προηγούμενες μέρες από φωτιά.

Πρόκειται για το ιστιοφόρο στην θαλάσσια περιοχή του Φισκάρδου και τη θαλαμηγό στην περιοχή του Κατελειού.

Η ανέλκυση-απομάκρυνση έγινε σύμφωνα με τη νομοθεσία και τηρήθηκαν από το Λιμεναρχείο όλα τα επιπρόσθετα μέτρα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

◼︎ Ενημερώθηκε, προχθές, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος “PAULA ROSA” σημαίας Μεγ. Βρετανίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Ιθάκης.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν. Λευκάδας 193, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή του οποίου το “PAULA ROSA” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Βαθέως Ιθάκης .

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μεχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.