Αναβλήθηκε για σήμερα (30/10) η συζήτηση στο ΣΑΣ για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Αναβλήθηκε για σήμερα το πρωϊ η συζήτηση για τα ακτοπλοϊκά μας δρομολόγια στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) που έγινε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Συμβουλίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από αίτημα της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του δημάρχου Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, που παραβρέθηκαν στο ΣΑΣ, τα αιτήματα για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της γραμμής Κυλλήνης-Πόρου δεν συζητήθηκαν, αφού, ακόμα το Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να γίνει με τη γραμμή της Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας, η δραστηριοποίηση της οποίας, θα επηρεάσει και τη γραμμή Κυλλήνης-Πόρου.

Θεοπεφτάτου και Στανίτσας κατάθεσαν στο Συμβούλιο για άλλη μία φορά την αναγκαιότητα της απευθείας σύνδεσης της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την Πάτρα, και ζήτησαν να μην παρθεί χθες καμία απόφαση με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των Νησιών μας (συμπεριλαμβανομένου και της Ζακύνθου), αν δεν δοθεί οριστική λύση με τη σύνδεση με την Πάτρα.

Στο χθεσινό ΣΑΣ, τελικά η συζήτηση για το θέμα αναβλήθηκε για σήμερα, το ΥΕΝ ακόμα …”ψάχνει” πόρους για τη χρηματοδότηση της γραμμής της Σάμης για να μπορέσει να ακολουθήσει η σχετική προκήρυξη για τη γραμμή, η οποία κινδυνεύει να μείνει …”στον αέρα”, εάν δεν βρεθεί γρήγορα λύση.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, και εκτός απροόπτου, το ΥΕΝ προτίθεται αύριο Τετάρτη να έχει βρεθεί η “φόρμουλα” για τη γραμμή της Σάμης και έτσι να μπορέσουν να οριστικοποιηθούν και τα δρομολόγια της γραμμής Κυλλήνη-Πόρος.

Στο ΣΑΣ παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης ως εκπρόσωπος της Kefalonian Lines, εκπρόσωπος της Ionian Group και από την Ιθάκη ο Θανάσης Λιβιτσάνης, ο Σπύρος Κανδηλιώτης και ο Ντίνος Καραβίας.