Αναγνωρίζοντας την πνευματικότητά μας

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Οταν σκέφτομαι ότι ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,45 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα και ότι ο πλησιέστερος γαλαξίας το Νεφέλωμα της Ανδρομέδας απέχει 2,25 εκατομμύρια έτη φωτός, καταλαβαίνω ότι μάλλον θα χρειαστεί διαφορετική προσέγγιση από την ανθρώπινη ευφυία (επιστήμη) για να πετύχει καλύτερη γνώση του περιβάλλοντος μας.

Η ταχύτητα του φωτός δείχνει εξαιρετικά «αργή» και πάντως όχι ιδιαίτερα χρήσιμη για το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου ακόμη και αν αυτό φθάσει τα 1000 χρόνια.

Παράλληλα βέβαια με την επιστημονική προσέγγιση σε φυσικό επίπεδο, υπάρχει και η εμπειρία της νοητικής μας δυνατότητος στην ESP (Eξω-αισθητηριακή αντίληψη ή καλύτερα στην Τηλεαισθητήρια όπου το τηλε (Ομηρική λέξη) σημαίνει απόσταση.

Πληθώρα λέξεων έχουμε με το τήλε (για να θυμόμαστε τις ρίζες μας) τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεβόας,τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, τηλεδιάσκεψη κ.α.

Όλες αυτές οι λέξεις δηλώνουν ότι αντιλαμβανόμαστε «κάτι» από απόσταση.(εικόνα, ήχος, γνώση, μάθηση) Η δυνατότητα σε έναν νου να μπορεί να αντιληφθεί κάτι που δεν θα μπορούσαν να του το δώσουν οι «περιπορισμένες» φυσικές του αισθήσεις ακόμη και η τεχνική τους προέκταση μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας (τηλεσκόπια κ.λ.π.) ερμηνεύτηκε με πολλούς τρόπους, αποδόθηκε δε περισσότερο σε μεταφυσική ιδιότητα και λιγότερο σε φυσική.

Η σύγχρονη επιστήμη για να αποφύγει χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαν να «παρεξηγηθούν», έδωσε μια δική της εκδοχή για αυτά τα φαινόμενα. 

E.S.P. (Extra Sensory Perception) Δηλαδή Εξωαισθητηριακή Αντίληψη. Την απέδωσε δε επιλεκτικά σε λίγα «πεφωτισμένα» άτομα.

Ο Jose Silva ήταν από αυτούς που αμφισβήτησαν το extra και μετέτρεψε το ESP σε Efective Sensory Projection δηλαδή Αποτελεσματική Προβολή των Αισθήσεων, κάτι που εξαρτάται από την ανθρώπινη απόφαση για εκπαίδευση, μάθηση, βελτίωση. Θεώρησε ότι αποτελεί μέρος της ανθρώπινης δυνατότητος του νου του και εστίασε την έρευνα του στο να αποδείξει ότι είναι φυσικό κεκτημένο του εγκεφάλου του, που απλά χρειάζεται εκπαίδευση για να το κωδικοποιήσει σαν γνώση όπως και η πραγματικότητα που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του.

Δημιούργησε μάλιστα τον επιστημονικά παραδεκτό όρο «Σημεία Αναφοράς» για να υπάρχει συγκρίσιμη δυνατότητα αναγνώρισης που θα μπορούσε να είναι με κάποιον τρόπο μετρήσιμη.

Δούλεψε στην αρχή με τα παιδιά του και αυτό τον βοήθησε ιδιαίτερα, μια και τα παιδιά μέχρι τα 14 τους χρόνια, όπως απεδείχθη, έχουν έμφυτη ικανότητα τηλεαισθητήριας επικοινωνίας, η οποία φαίνεται εξασθενεί καθώς ο αριστερός εγκέφαλος αναπτύσεται και η λογική μαζί με την γνώση αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο αναφοράς της δημόσιας εκπαίδευσης και της επιστήμης.

Θεωρούσε το ESP τον πνευματικό παράγοντα που ξεχώριζε τον άνθρωπο από τα «αδέρφια» του τα ζώα.

Ήταν αυτό που θα μπορούσε να τον ενώσει και να τον θέσει στην κορυφή της εξέλιξης προς την ανώτερη συνειδητότητα και τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που τον προετοίμαζε η συμπαντική πηγή (Ανώτερη Ευφυία, Θεός, Δημιουργός)σαν βοηθό της στην εξελικτική πορεία του δημιουργήματος της.

Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του: Χωρίς τον πνευματικό παράγοντα, ο άνθρωπος είναι απλά κτήνος.

Κτήνος είναι όποιος οργανισμός άνθρωπος ή ζώο σκέπτεται μόνο την δική του επιβίωση και αδιαφορεί για το υπόλοιπο σύνολο ακόμη και των ομοίων του…

Ποιος είναι αυτός ο παράγοντας; Δεν είναι άλλος από τη χρήση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του και δυστυχώς μόνο 10% των ανθρώπων είναι σε θέση να το κάνει αυτό συνειδητά, οι υπόλοιποι χρειάζονται εκπαίδευση.

Έχουμε υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να ενεργοποιήσουν την πνευματικότητα τους.

Το έχουν τονίσει με διάφορους τρόπους, όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι και πνευματικοί ηγέτες, θέτοντας το ζήτημα των αξιών… Το γεγονός ότι είμαστε όντα με ηθικές αξίες, κάτι που δεν εμφανίζεται στα ζώα (τουλάχιστον μέχρι τώρα), για τα οποία οι ιδέες του καλού και του κακού και της ηθικής ευθύνης, δεν φαίνεται να είναι απαραίτητες λειτουργικές αρχές.

Την συνείδηση του Θείου και του μυστηρίου που μας οδηγείμ στην αναζήτηση της ένωσης με το Ένα και μια «συνάντηση» με την συναρπαστική πραγματικότητα της Ανώτερης Ευφυίας

Για τους αναζητητές αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην διευρυμένη αντίληψη της πέμπτης διάστασης, όπως έχει διατυπωθεί από μερικούς.

Μέχρι τότε τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε την πνευματική μας προέλευση και να επιλύσουμε τα προβλήματα μας σε αυτό το επίπεδο.

Να επανεκτιμήσουμε και να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας για να εμφανιστεί και το επόμενο εξελικτικό μας βήμα…

Το σεμινάριο SILVA INTUITION έχει σχεδιαστεί για να δίνει τέτοιες απαντήσεις. Δείτε περισσότερα στη The Silva Method Greece στο Facebook.