Αναγνωρίζουν όλοι πως σ’ αυτό πρωτοστατούμε!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Κι’ άμα σου λένε μερικά «μορφώματα», πως δεν έχουμε απόλυτη Ελευθερία και Δημοκρατία με την Κυβέρνηση του Αριστερού σκέλους του Σοσιαλιστικού τόξου! Γιατί; Μήπως ποτέ δυσκολεύτηκε κάποιος να εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του, όπου όπως κι’ αν είναι; Μήπως δυσκολεύτηκε να βρίσει αγρίως όποιον, όπου κι’ αν θέλει, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο μικροπωλητή; Μήπως αυτό δεν ισχύει και για τον οποιοδήποτε πολιτικό μας, που σέβεται περισσότερον τους Νόμους του Κράτους και πρέπει να εμφορείται από εγκράτειαν λόγων και ούρων;

Αν δεν ήταν έτσι, θα στεκόταν στο θρόνο του εκειός ο γίγας, ο γιατρός, o σύντροφος Υπουργός, που χρήζει ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω «ειδικών αναγκών» του, ο Πολάκης μας, που αρχίζει το καθαρόαιμο υβρεολόγιό του από τη Δικαιοσύνη μέχρι τον τελευταίο ασθενή που πάει σε Νοσοκομείο, σε καρδιολόγο και του κλείνει ημερομηνία εξέτασης μετά τετράμηνο, και ο άθλιος αυτός διαμαρτύρεται;

Ητανε πούτανε πουτίγκα η κατάσταση απ’ το πουρνό μέχρι το δείλι των προκατόχων Κυβερνήσεων, του γνήσιου Σοσιαλισμού μέχρι του Φιλελεύθερου τόξου της δεξιάς!

Τέτοια δημοκρατία -ως εν την ημετέρα δόξη-, συνάντησε κάποιος στην Ευρώπη; Μήπως στην Αμερική, Ασία, Αφρική και στη μακρινή Αυστραλία; Οι λαοί τους -δυστυχώς-, έχουν περιοριστικούς νόμους στο στόμα και στο χέρι! Εχουν, δηλαδή, όρια. Συρματοπλέγματα στο οικόπεδο της Δημοκρατίας.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που μας επισκέπτονται. Να νοιώσουν την …απέραντη Ελευθερία. Δεν είναι η θάλασσα και το φαϊ μας που τους θέλγει!

Στην Ελλάδα, μπορούν να κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί. Να πηγαίνουν στα κέντρα «αναψυχής» σήμερα και να φεύγουν αύριο. Να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κι’ αν θέλουν έχουν την ευχέρεια να χρησιμοποιούν την Ελληνική σημαία για ξεσκονόπανο. Που αλλού θα βρουν τέτοια Ελευθερία; Κι’ όταν επιστρέφουν στις πατρίδες τους και τους ρωτούν «Πως περάσατε»; Απαντούνε: «Αφάνταστα. Απερίγραπτα ωραία. Αυτή η χώρα, είναι σωστός παράδεισος. Κι’ όσο κρατούνε οι δυνάμεις μας και οι τσέπες μας, θα την επισκεφτόμαστε στις διακοπές μας». Οι φίλοι μας Ιταλοί, τρελαίνονται: «Bella Grecia».

Εμείς, φυσικά, πέραν της διαφήμισης έχουμε σοβαρά έσοδα για να μπορούμε να πληρώνουμε μέρος των δόσεων στους δανειστές μας.

Αυτά, είναι ελάχιστα αγαθά εκ των παροχών μας στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία, τη σύγχρονη φυσικά και όχι στην απαρχαιωμένη των προγόνων μας…

Κυρία Ρολλάν «Ελευθερία. Πόσα στ’ όνομά σου διαπράττονται εγκλήματα».

ΥΓ

Επιγραμματικός ύμνος στον …ελεύθερο υπουργό Πολάκη.

(2η Ωδή)

Ευώνυμος στο κόκκαλο

σπουδαίος πατριώτης

κατάντησε ο φουκαράς

ως άλλος Δον Κιχώτης.

***

Μάζεψε τώρα την ουρά

που την είχε μεγάλη

γιατί τον αποπέψανε

οι φίλοι Πορτογάλοι.

***

Στην Κρήτη που τον έσπειρε

θα καταλήξει πάλι

γιατί φοβάται παρά ‘κεί

μη σπάσει το κεφάλι.

***

Το μποϊ του και το μυαλό

ήτανε ένα ταίρι

λίγοι παραδεχότανε

πως ήτανε ξεφτέρι.

***

Το στόμα του υφαίστιο,

η λάβα όπου βγάζει

όλη την Πελοπόννησο

μπορεί να την σκεπάζει.

***

Ητανε κι’ άλλοι στη Βουλή

που έβγαζαν φωνάρες

πλην όμως αποδείχτηκε

πως λέγαν κουκουνάρες.

***

Η συμβολή σου Παύλο μου

στη Χώρα είναι μεγάλη

γι’ αυτό σε παραδέχονται

όλοι οι παπαγάλοι.

***

Τσέλιγκα ορεσείβιε

πως βρέθηκες σε κάμπο;

Σε μανιασμένα κύματα

χωρίς να ξέρεις μπάνιο;