«Αναζητείται υποψήφιος δήμαρχος (δήμαρχοι) Κεφαλονιάς»!

Το τελευταίο διάστημα στους νομικούς και δικαστικούς κύκλους της Κεφαλονιάς πλανάται η είδηση ότι πολύκροτη δικαστική υπόθεση για οικονομικό σκάνδαλο σε πρώην Δήμο του νησιού, κατέληξε με εισαγγελικό βούλευμα σε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος 25 στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την παραπομπή τους σε δίκη! Μεταξύ των 25 κατηγορουμένων βρίσκονται και δημοτικοί σύμβουλοι εν ενεργεία και όχι μόνο αυτό! Δυο από αυτούς είναι και αντιδήμαρχοι!

Μια τέτοια απόφαση έπρεπε να έχει προκαλέσει βόμβα στη τοπική πολιτική σκηνή, όμως το ότι εμπλέκονται και οι μεν και οι δε, έχει εξασφαλίσει την απόλυτη σιωπή…

Τα πράγματα μάλιστα είναι τόσο σοβαρά που ενδέχεται ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη να στερηθούν του δικαιώματος να κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρωτοκλασάτα ονόματα και των με και των δε.

Αυτά, σε συνδυασμό με κάτι Πειθαρχικά Συμβούλια που όπου να ‘ναι θα συνεδριάσουν, κινδυνεύει ο Δήμος Κεφαλονιάς …να μην έχει υποψήφιους δημάρχους στις εκλογές του ερχόμενου Μάη! Ή να έχει νέους, άγνωστους υποψήφιους που δεν θα έχουν σχέση με το κατεστημένο και των με και των δε… Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η Κεφαλονιά το Μάη του 2019 θα κάνει γενικό RESTART πολύ περισσότερο με τη βοήθεια της απλής αναλογικής.

Με τούτα και κάτι άλλα που ακούγονται από Κεφαλονιά διαμέσου Πάτρας προς Αθήνας, φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να έρθουν τα αουπάνου, αμπουκάτου στο νησί μας! Τόσο, που αστειευόμενος πολιτικός παράγοντας έλεγε προχθές σε πηγαδάκι: «Θα καταλήξουμε να βάλουμε αγγελία Αναζητείται υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς, για τις εκλογές του Μάη!»

Και φανταστείτε τώρα τι θα γίνει άμα σπάσει ο Δήμος Κεφαλονιάς όπως έχουν ανακοινώσει υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης… Εδώ θα ‘ναι δυσεύρετος ένας υποψήφιος δήμαρχος, σκεφτείταε να χρειαστούν δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι στο νησί μας!! Α! δεν τη γλυτρώνουμε την αγγελία…

(Ο Καλπηκός-Kefaloniapress)