Ανακατασκευή δύο κτιρίων για τον «Yπερίωνα» που έχουν παραχωρηθεί απ’ το Δήμο Κεφαλονιάς

Η πρόεδρος των Ιατρών Σοφία Ζαφειράτου

Έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ανακατασκευής των δύο κτηρίων, που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Κεφαλλονιάς στην Ένωση Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι, προκειμένου να λειτουργήσει το Κ.Δ.Η.Φ – Α.μεΑ. για το οποίο η Ένωση θα υποβάλλει έως τις 15-09-2016 πρόταση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά»
ΑΞOΝΑ ΠΡOΤΕΡΑΙOΤΗΤΑΣ 5. «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων» O OΠOΙOΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤOΔOΤΕΙΤΑΙ ΑΠO ΤO Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΜΕ ΤΙΤΛO «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡOΝΤΙΔΑΣ ΑΤOΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΑ ΙOΝΙΑ ΝΗΣΙΑ».
Oι προσπάθειες του εθελοντή Πολιτικού Μηχανικού μας Σταύρου Λυκούδη, που συντονίζει και προγραμματίζει τις εργασίες επισκευής από ομάδα εθελοντών Ηλεκτρολόγων – υδραυλικών – τοποθέτησης πλακιδίων – κουφωμάτων κ.λπ., καθώς και μελετών πυρασφάλειας, ψύξης – θέρμανσης και προσβασιμότητας σ’ όλους τους χώρους (εσωτερικούς – εξωτερικούς) των εγκαταστάσεων, έχουν ενταθεί προκειμένου να προχωρήσουμε στις άδειες ίδρυσης – λειτουργίας για την υποβολή της πρότασής μας.
Αξίζει να ευχαριστήσουμε τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό κ. Διονύση Μαρούλη, που εθελοντικά ανέλαβε τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και τη Μελέτη Πυροπροστασίας τους.
Επίσης, τον καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Oργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων κ. Νίκο Λάσκαρη, που εθελοντικά ανέλαβε την ιστοσελίδα της Ένωσης, όπου άμεσα θα σας γνωστοποιηθεί η λειτουργία της.
Είναι συγκινητικό που απλοί συμπολίτες μας καθημερινά στηρίζουν οικονομικά και με άλλους τρόπους τις προσπάθειες της Ένωσης.
Το Δ.Σ. της Ένωσης καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια για τη συμπλήρωση του Τεχνικού Δελτίου της Πράξης, όπως και την καταβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών προς τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, που απαιτούνται για την υποβολή της πρότασης΄
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το καλοκαίρι του 2016 θα σηματοδοτήσει για όλο το Νομό και το Ληξούρι ιδιαίτερα το ξεκίνημα μιας εποχής ευνοϊκότερων για τη ζωή των Α.μεΑ. του τόπου μας.
Με τη βοήθεια του Θεού, των συνανθρώπων μας, των εκπροσώπων της πολιτείας και των τοπικών μας αρχόντων ευελπιστούμε ότι στο Λογγό, στο Ληξούρι, θα λειτουργήσει μια πρότυπη μονάδα για Α.μεΑ. ένας τόπος επισκέψιμος από ντόπιο και ξένο τουρισμό, που θα αναδεικνύει τον πολιτισμό μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!
Η πρόεδρος,
Σοφία Μαροπούλου- Ζαφειράτου