Ανακοίνωση για τις βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων

Το Δ.Σ. Του σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταδικάζει την καταστροφή των μνημείων των πεσόντων του λαϊκού κινήματος.

Τι φοβούνται άραγε;

Το παράδειγμα αυτοθυσίας, ταξικού αγώνα για ανατροπή του εκμεταλευτικού συστήματος είναι τα μηνύματα που θέλουν να αμαυρώσουν οι πολιτικοί, ιδεολογικοί απόγονοι των συνεργατών των καταχτητών.

Είναι τα θρασύδειλα φασιστικά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών, μεγαλοεργοδοτών που δρουν πάντα στο σκοτάδι και χτυπούν ταξικούς συνδικαλιστές, ντόπιους και ξένους εργάτες.

Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους χτυπώντας τους πρωτοπόρους εργάτες ώστε να μην αναπτυχθεί ένα ταξικό κίνημα που θα αμφισβητεί τα αφεντικά, τις αστικές κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ).

Ο φασισμός ως γνήσιο τέκνο του καπιταλιστικού συστήματος αποθρασυμένο από το χάιδεμα των αστικών θεσμών (δικαιοσύνη, κράτος, κυβέρνηση κ.λπ.) σηκώνει κεφάλι για να κάνει την βρώμικη δουλειά των αφεντικών. Ο καθένας στον ρόλο του.

Δεν θα τους περάσει.

Το κίνημα έχει πείρα από φασίστες, παρακρατικούς, προβοκάτορες και χαφιέδες.

Η ένταση της δράσης τους φανερώνει τον φόβο της αστικής τάξης μπροστά στο ενδεχόμενο ανάπτυξης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές να αποκαλύπτουμε την φασιστική προπαγάνδα, ανοιχτή και καλυμένη και να αναδεικνύουμε την ιστορία του ταξικού κινήματος στην χώρα μας και διεθνώς.

Έχουμε χρέος να μεγαλώσουμε το σωματείο μας, την συμμετοχή των συναδέλφων, τον ταξικό προσανατολισμό της δράσης μας γιατί μόνο έτσι μπορεί να τσακιστεί ο φασισμός.

Στοχεύουμε στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης προπαγάνδας της δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης, των τεράστιων κερδών ιδιαίτερα του τουριστικού κεφαλαίου στο νησί μας και των ψίχουλων για τους εργαζόμενους. Μόνο η ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος θα τσακίσει τους φασίστες και θα τους στείλει μαζί με τα αφεντικά τους στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Στοιχεία επικοινωνίας siekef.ith@gmail.com

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου 27.9.2018