Ανακοίνωση της Αριστερής Πλατφόρμας ΣΥΡΙΖΑ

Από την Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, απολιτίκ ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί μας και δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει.

Με επίκληση το savoir vivre και την ευγένεια, οι επιτήδειοι σύντροφοι βάζουν πλάτη στη κυβέρνηση καθιστώντας εαυτούς «δεκανίκι» των αντιδραστικών κυβερνητικών πρακτικών, της εγκατάλειψης των νησιών μας, της διάλυσης των υποδομών πρόνοιας, υγείας, παιδείας, της εγκατάλειψης της κοινωνίας μας. Αντί να τίθενται στην πρώτη γραμμή φλέγοντα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα που απασχολούν την Κεφαλονιά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, επιχειρείται ένας επαίσχυντος αποπροσανατολισμός των Κεφαλλονιτών με σκοπό να διευκολύνει την παραμονή του Πρωθυπουργού στο Ιόνιο.

Η παλαιοπασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, η εγκατάλειψη των αριστερών θέσεων και αρχών στο όνομα της δήθεν μαζικοποίησης, η ωφελιμιστική εκμετάλλευση συμβόλων και πολιτικών θέσεων είναι συντηρητισμός και οπισθοδρόμηση, είναι κατήφορος.

Εντωμεταξύ, κάποιοι επίδοξοι, ακαδημαϊκοί «βουλευτές» ποιούν την νήσσα ωσάν μια άλλη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων με ατέρμονες αναρτήσεις – πυροτεχνήματα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σε πανηγύρια και τραπεζώματα.

Καλούμε τους προβληματισμένους συντρόφους μας, να παραμείνουν στη θέση τους και στα όργανα του κόμματος που μπορεί να κατέχουν. Η λύση θα έρθει από μέσα και όχι προσφέροντας περισσότερο χώρο σε πολιτικούς αγύρτες.

ΣΥΡΙΖΑ-Αριστερή Πλατφόρμα