Ανακοίνωση του Σταύρου Σπαθή

Στ. Σπαθής

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Με έκπληξη, ανέγνωσα στα ηλεκτρονικά έντυπα που πρόσκεινται στο περιβάλλον γνωστού Αντιδημάρχου, ο οποίος μην έχοντας άλλη επιλογή σας κατεβάζει κύριε ως υποψήφιο στο Εμπορικό Επιμελητήριο, ότι επιδιώκω να διαγράψω ποσό 2.000.000€ περίπου, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού με σκοπό να χάσουν χρήματα προμηθευτές, εργαζόμενοι και πιστωτές.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε κύριε ως Υποψήφιος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ότι στα πλαίσια του Εξωδικαστικού Μηχανισμού που αναφέρετε, δεν διαγράφονται οφειλές, αλλά ρυθμίζονται οφειλές υγειών υφιστάμενων και λειτουργούντων εταιρειών και επιχειρήσεων. Το φθηνό δημοσίευμά σας, δείχνει ότι έχετε πλήρη άγνοια των παρεχόμενων στον εμπορικό κόσμο εργαλείων για να επιβιώσει στην οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας. Με ποιο τρόπο αύριο σκοπεύετε να διευκολύνετε τους συναδέλφους εμπόρους, όταν έχετε άγνοια του σημαντικότερου εργαλείου για την επιβίωση των εμπόρων; Με προγράμματα ΕΣΠΑ για τουριστικές επιχειρήσεις, που άραγε ποιοι θα είναι οι λίγοι τυχεροί; Εσείς και λίγοι συνυποψήφιοί σας;

Βέβαια ενώ η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι μυστική και γνώση κάθε διαδικασίας έχουν μόνον οι πιστωτές, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πρόσβαση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, παρανόμως παίρνοντας στοιχεία τρίτων, παραβιάζοντας τον νόμο, την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας, το οποίο αποτελεί παράβαση καθήκοντος.

Εν συνεχεία, εσείς αναπαράγετε ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες, αλλιώς λάσπες, στον συκοφαντικό πόλεμο τον οποίον γνωρίζετε να κάνετε, κυνηγώντας την θέση του Προέδρου στο Επιμελητήριο. Όμως το Επιμελητήριο πρέπει να έχει Πρόεδρο Επιχειρηματία που έχει παλέψει και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των συναδέλφων του, γνώστη των προβλημάτων, ο οποίος θα εργαστεί για το συμφέρον των Επαγγελματιών. Άλλωστε εγώ είμαι αυτοδημιούργητος και δεν εμφανίστηκα στην αγορά σε μία νύκτα με απευθείας ανάθεση έργου από τη Δημοτική Αρχή.

Οι συνάδελφοι επαγγελματίες θα ψηφίσουν στις εκλογές με γνώμονα τι προσδοκούν από τους υποψήφιους και όχι με τον συκοφαντικό και βρώμικο πόλεμο στο πρόσωπό μου.

Το Επιμελητήριο δεν θα επιστρέψουν οι επαγγελματίες της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης να γίνει «μαγαζάκι» ιδιοτελών συμφερόντων.

Σταύρος Σπαθής