Ανακοινώσεις του βουλευτή Παναγή Καππάτου

  • Για το δρόμο Αργοστόλι-Πόρος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καλείται να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ένα αναγκαίο βήμα πριν τη δημοπράτηση του έργου

Είμαι βέβαιος ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη απέναντι σε ένα πάνδημο αίτημα της κοινωνίας μας που έρχεται από την εποχή του Αντώνη Τρίτση.

Με τη θετική τους ψήφο θα τιμήσουν τους αιρετούς σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές, τους φορείς, τους ενεργούς πολίτες. Που εδώ και 30 και πλέον χρόνια διεκδικούν.

Σήμερα ξεπερνάμε το πλέγμα των αποφάσεων της διοίκησης και των αδειοδοτήσεων που είναι απαραίτητες.

Είμαι περήφανος που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 2021 πήρε την ιστορική απόφαση.

Είναι τιμή μου που ήμουν μαζί του εκεί που έπρεπε, στο χρόνο που έπρεπε.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη για το μεγαλύτερο έργο εθνικού επιπέδου στην Κεφαλονιά.

  • Η Ελλάδα Παντού!

Ο Ελληνισμός βρίσκεται παντού στον κόσμο και η πατρίδα δεν τον ξεχνά.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τους συμπατριώτες μας που διασώθηκαν από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν.

Ανάμεσα τους συμπατριώτες μας από την Κεφαλονιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία και στα άξια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τους έφεραν πίσω στην πατρίδα ασφαλείς.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά που βρέθηκε μαζί τους στην Αφρική και συντόνισε την επιχείρηση. Μια επιχείρηση υψηλού κινδύνου που εκτελέστηκε σε άγνωστο και χαοτικό περιβάλλον, με σχεδίαση και διοίκηση από απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.

Οι Έλληνες θα ξαναβρεθούν εκεί, σε καλύτερες μέρες.

  • Συνεργασία παντού, συνεργασία πάντα!

Κατηγορήθηκα και κατηγορήθηκα άδικα.

Κατηγορήθηκα ότι «συνεργάστηκα» με τους δήμους, με τους δημάρχους, με τα δημοτικά συμβούλια. Κύρια ότι συνεργάστηκα με το δήμαρχο Αργοστολίου.

Η αλήθεια είναι ότι συνεργάστηκα με όλους. Με την αυτοδιοίκηση και των  δυο βαθμών. Με την περιφέρεια και τους δήμους. Με όλους τους φορείς. Ανεξάρτητα του προσανατολισμού του καθενός. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.

Στάθηκα ισότιμα απέναντι σε όλους, αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Το έπραξα γιατί είναι άποψη του Πρωθυπουργού της χώρας, στόχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπική στάση ζωής: Συνεργασία με τους θεσμούς.

Όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα κόμματα πρέπει τώρα, πριν τις εκλογές, να πάρουν θέση. Θα κινηθούν σε λογική και σε πλαίσιο συνεργασίας; Συνεργασίας απέναντι σε όλους; Ή θα λειτουργήσουν με πολιτικές και ιδεολογικές συγγένειες;

Είναι απαίτηση της κοινωνίας και των καιρών. Συνεργασία παντού και με όλους. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με την αυτοδιοίκηση, με τους δημάρχους προσωπικά, με τα δημοτικά συμβούλια, με όλους.

Είμαι περήφανος και τους είμαι ευγνώμων.

Αυτό έπραξα. Αυτό θα κάνω ξανά.

  • Εκτακτη Ενίσχυση στους Κτηνοτρόφους των Νησιών μας

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση για την οικονομική ενδυνάμωση της κτηνοτροφικής παραγωγής στον Νησιωτικό χώρο, λόγω της ενεργειακής κρίσης που επηρεάζει τον κλάδο της κτηνοτροφίας και το 2023.

Δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι Κτηνοτρόφοι, κάτοχοι Αιγοπροβάτων. Το ανώτατο ποσό της έκτακτης ενίσχυσης ανά δικαιούχο υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των Αιγοπροβάτων του και ανέρχεται στα 950€.

Οι υποβολές των αιτήσεων για τη λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιούνται μέσω του gov.gr. Διαβάστε αναλυτικά τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση στο σύνδεσμο: https://bit.ly/40SgXPc

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον Κεφαλονίτη και Ιθακήσιο Κτηνοτρόφο και την πρωτογενή μας παραγωγή.

Από το 2019 οι συνολικές ενισχύσεις για τον πρωτογενή τομέα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη φθάνουν στα 40.130.000 ευρώ για 2.345 δικαιούχους, ενώ 3.670.000 ευρώ διατέθηκαν από τον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις και έκτακτες ενισχύσεις.