Ανακοινώσεις του βουλευτή Παναγή Καππάτου

◼︎ Συμπληρωματική Επιχορήγηση του Δήμου Ληξουρίου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ύδρευση των Πετανών

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη εγκρίθηκε η Συμπληρωματική Επιχορήγηση του Δήμου Ληξουρίου, ύψους 15.000,00€, για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης των Πετανών.

Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στην αρχική χρηματοδότηση με 60.000 ευρώ του έργου προκειμένου εκείνο να παραδοθεί στη τοπική κοινωνία της Παλλικής.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Γενικό για την άμεση ανταπόκρισή του σε ένα ακόμη αίτημά μας το οποίο και έκανε αποδεκτό. Η απόφασή του αυτή έρχεται σε συνέχεια του ειλικρινούς ενδιαφέροντος της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα νησιά μας.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  παραμένω σταθερός σύμμαχος των τοπικών μας κοινωνιών προκειμένου ζητήματα και προβλήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

◼︎ Μήνυμα για τους απερχόμενους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Με αφορμή την αλλαγή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους απερχόμενους διευθυντές κ. Γεράσιμο Κοκκόση και Δημήτριο Μαρκάτο, για την προσφορά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας.

Η συνεργασία μαζί τους σε θεσμικό επίπεδο υπήρξε εξαιρετικά παραγωγική. Θα ήθελα δημόσια να τους συγχαρώ, διότι επί των ημερών τους και με την καθοριστική συμβολή τους, η κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ήταν η υψηλότερη των τελευταίων ετών. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι με την αποχώρησή τους μπορούν να είναι περήφανοι για τις προσπάθειες τους και την προσφορά τους στην κοινωνία μας.

Ασφαλώς σοβαρά θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική μας κοινότητα πάντα θα υφίστανται. Εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Σε θεσμικό επίπεδο θα είμαι στο πλευρό τους για την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης