ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά: “Τι ακριβώς υπογράψατε στην Ζάκυνθο κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου”;

Θ. Γαλιατσάτος

Από την Περιφερειακή Παράταξη “ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά” εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Υπογράφηκε χθες (25/2/2021) στην Ζάκυνθο η σύμβαση για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νησιού, ποσού 12.377.461,72 ευρώ, μεταξύ του δημάρχου Ζακύνθου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την Ζάκυνθο, που σηματοδοτεί μια νέα περίοδο με καλές προοπτικές για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, και η οποία προκύπτει ως υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ) Ιονίων Νήσων που εκπονήθηκε το 2016, καθώς και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης της Ζακύνθου.

Η καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής ΑΝΑΣΑ και της δημοτικής αρχής Ζακύνθου την περίοδο 2014-2019 επέτρεψε την έγκαιρη ένταξη του εργοστασίου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΥΜΕΠΕΡΑΑ την 23/6/2017 με ποσόν 18.703.416,44 ευρώ και έδωσε την ευκαιρία στον δήμο Ζακύνθου να δημοπρατήσει το έργο την 26/11/2019 με προϋπολογισμό 15.361.751,88 ευρώ.

Αυτή την θετική εξέλιξη για την Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς καπηλεύεται απροκάλυπτα η περιφερειάρχης προσπαθώντας με δελτία τύπου, δηλώσεις και φωτογραφήσεις να την οικειοποιηθεί, ενώ δεν έχει «κουνήσει» ούτε το μικρό της δακτυλάκι και κανένα σχετικό με το έργο αυτό έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή της!

Στην Ζάκυνθο, που εξ αιτίας και της δικής σας ανικανότητας κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στερείται ακόμη και σήμερα εμβολιαστικού κέντρου για τα εμβόλια της Άστρα Ζένεκα, σεις επιλέγετε να κάνετε «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα» για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Και fake υπογραφές και πολιτική ανηθικότητα από την περιφερειάρχη των πελατειακών σχέσεων και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά