ΑΝΑΣΑ: Σε …3 κομμάτια ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης!

«Νέα κυβερνητική πράξη σε βάρος των νησιών μας: Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών (ΣΕ) σε Αγρίνιο και Πύργο. Καμία αντίδραση από την Περιφερειακή Αρχή». Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση της η ΑΝΑΣΑ (Επικεφαλής Θόδωρος Γαλιατσάτος).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με πρωτοβουλία της υπουργού παιδείας η υπηρεσία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών (ΣΕ) για τα Ιόνια Νησιά γίνεται… τρία κομμάτια.

Συγκεκριμένα, η Ζάκυνθος θα υπάγεται στον Πύργο, η Κεφαλονιά η Λευκάδα και η Ιθάκη στο Αγρίνιο, ενώ η Κέρκυρα διατηρεί την υπηρεσία επί τόπου, χάνοντας όμως την ευθύνη της Λευκάδας που είχε μέχρι πρότινος.

Πρόκειται για μια ενέργεια μη λειτουργική, κυρίως όμως αντιπαραγωγική και διαλυτική της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της για ίδρυση της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων, του ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων, αλλά προχωρεί σε νέες διαλυτικές ενέργειες στο επίπεδο της διοικητικής συγκρότησης και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών του Ιονίου και εν προκειμένω σε ένα κρίσιμο τομέα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου παρακολουθεί απαθής και άπραγη αυτήν την αρνητική εξέλιξη, προφανώς για να μην «στεναχωρήσει» την κ. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη.

Το αυτό βέβαια ισχύει και για τους κατά τα άλλα λαλίστατους κυβερνητικούς βουλευτές που «ποιούν την νήσσα» στηρίζοντας τις επιλογές αυτές. Η ΑΝΑΣΑ διαχρονικά υποστηρίζει το προφανές, ότι δηλ. οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούν την διοικητική διαίρεση της χώρας σε 13 περιφέρειες. Οτιδήποτε άλλο είναι αντιαναπτυξιακό και εν τέλει αποβαίνει σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος.

Η ΑΝΑΣΑ ζητεί την επαναφορά της λειτουργίας της υπηρεσίας του ΣΕ επί τόπου στα νησιά μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά