ΑΝΑΣΑ: Τα στερεά απόβλητα στα …οικονομικά συμφέροντα

Από την ΑΝΑΣΑ (επικεφαλής Θόδωρος Γαλιατσάτος, τ. περιφερειάρχης) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (και πρόεδρος του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων) κ. Κράτσα ήδη προανήγγειλε από ραδιοφώνου της ΕΡΤ Κέρκυρας την ενδεχόμενη “διόρθωση” ή “τροποποίηση” των προδιαγραφών και της σκοπιμότητας του εργοστασίου απορριμμάτων της Κέρκυρας. Ενός εργοστασίου του οποίου το έργο της κατασκευής του έχει ήδη δημοπρατηθεί!

Είχαμε εκτιμήσει, προβλέψει και προειδοποιήσει για την πραγματική σκοπιμότητα ίδρυσης του Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα με την συμμετοχή και προεδρία της ΠΙΝ, που δεν είναι άλλος από την παράδοση των έργων υποδομής, και εν συνεχεία της εκμετάλλευσης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στα γνωστά οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται σχετικά.

Ο ρόλος του γενικού γραμματέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και (διαχρονικά) εμπίστου του κ. Χατζηδάκη είναι κομβικός και καθοριστικός, γι’ αυτό και καθοδηγεί την…. δουλειά προσωπικά. Όπως και ο ρόλος της κ. Κράτσα, που έχει αναλάβει τον ρόλο της εκλαΐκευσης της πολιτικής αυτής αλλά και τον εκτελεστικό ρόλο της λήψης των αποφάσεων, εκμεταλλευόμενη συχνά τις διαφορετικές προτεραιότητες και στοχεύσεις των δημάρχων.

Πρόβλεψη: το έργο του εργοστασίου της Κέρκυρας, με το πρόσχημα αναγκαίων η όχι αλλαγών, θα αποσυρθεί, χάνοντας, λόγω χρόνου, την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και θα επανέλθει με την μορφή των ΣΔΙΤ.

Οι διαφαινόμενες εξελίξεις θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και την τοπική οικονομία, και πρωτίστως τις τσέπες των πολιτών.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί κάθε φορέα τοπικό, περιβαλλοντικό η αυτοδιοικητικό να αναλάβει δράση. Πριν να είναι πολύ αργά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά