Αναψε το Χριστουγεννιάτικο καραβάκι στη Σάμη

Με μια όμορφη γιορτή που διοργάνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αιγιαλός», άναψε το Σάββατο το απόγευμα, στη πλατεία Ειρηνοδικείου στη Σάμη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Ελισάβετ Καγγελάρη, που αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, είπε:

«Σας καλωσορίζω στην εκδήλωσή μας για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Σέμης. Πρόκειται για μια όμορφη παράδοση που ξεκίνησε ο εμπορικός μας Σύλλογος πριν 3 χρόνια και μας παρέδωσε τη σκυτάλη. Και να που σήμερα βρισκόμαστε να την πραγματοποιούμε για 3 συνεχή χρονιά και ευχόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη. Στόχος μας είναι να ξεκινάμε παραδόσεις στην μικρή μας κοινότητα που θα συνεχίζονται δίνοντας αφορμές να μαζευόμαστε όλοι μαζί. Και πρέπει παρά τις αντιξοότητες των καιρών και κόντρα στην άσχημη ψυχολογία που μας καταβάλλει, να βρίσκουμε λόγους να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να επικοινωνούμε. Ο Σεφέρης στην ομιλία του για την παραλαβή του Νόμπελ λογοτεχνίας είχε πει: Σε αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου και να βρίσκεται. Οταν στο δρόμο της Θήβας ο Οιδίποδας συνάντησε τη Σφίγγα και αυτή του έθεσε το αίνιγμα της, η απόκριση του ήταν ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Εχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε . Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα. Τον άνθρωπο. Τέλος, για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ευχαριστουμέ τη Δημοτική Ενότητα Σάμης που δούλεψαν για να είναι όλα έτοιμα, το Σπύρο Παπαδάτο στα ηχητικά, τους φούρνους Χρηστάτο και Σπαθή που μας προσέφεραν τα κεράσματα, τους δασκάλους κ. Σωκράτη Μπένο με μαντολινάτα και κ. Ιωάννα Βαλάττου με το παιδικό χορευτικό του Αιγιαλού, την κ. Ρούλα Μουστάκη, με την παιδική χωροδία του Π.Σ. το «Φανάρι», της Αγίας Ευφημίας, αλλά και τα παιδιά και τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά και ενισχύουν τις εκδηλώσεις μας γιατί όλα γίνονται για τα παιδιά. Ευχόμαστε καλές γιορτές»

Στη γιορτή ακούσαμε χριστουγενιάτικες και κεφαλονίτικες μουσικές, από την Μαντολινάτα του Σωκράτη Μπένου,απολαύσαμε τα παιδικά χορευτικά τμήματα του «Αιγιαλού» σε κεφαλονίτικους χορούς και τα παιδιά της παιδικής χωροδίας του Π.Σ. το «Φανάρι», της Αγίας Ευφημίας, σε χριστουγενιάτικα τραγούδια.

Στο τέλος, το καραβάκι άναψαν τα παιδάκια, που συμμετείχαν και παραβρίσκονταν στην γιορτή.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ