Ανοίγουμε πόλεμο γιατί δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του ΤΕΙ

Μετά από τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδι η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ενοποίηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και κυρίως με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση του Τμήματος Ηχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ληξουρίου.

Στο Αργοστόλι τα δύο Τμήματα πρ. Βιολογικής Καλλιέργειας και Ψηφιακών Μέσων παραμένουν ως Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μιλώντας ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης τόνισε ότι «ανοίγουμε πόλεμο, γιατί δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων», ενώ σε μια απόστροφή του λόγου ανέφερε ότι σε ένα χρόνο θα κλείσουν όλα τα ΤΕΙ της Χώρας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και μίλησαν καθηγητές και φοιτητές του Ιδρύματος. Οι παρεμβάσεις των φοιτητών ήταν ιδιαίτερα εύστοχες και εστιάζουν στο μότο «Δεν πάμε πουθενά! Μένουμε Ληξούρι!»

Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος με ψήφους της Δημοτικής Αρχής και της αντιπολίτευσης πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του Γεράσιμου Δημητράτου (Ριζοσπάστες Ξανά!) που κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Kατ’ αρχή συμφωνία στην αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε έναν αυτοτελή εκπαιδευτικό φορέα και την συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Απορρίπτουμε πλήρως την πρόταση της επιτροπής για συγχώνευση του ΤΕΙ όπως κατατέθηκε.

Ζητούμε διάλογο από μηδενική βάση με συμμετοχή από πλευράς ΤΕΙ του εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η παραμονή του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι με ταυτόχρονη στελέχωση του με το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό

Απαιτούμε την δημιουργία τμήματος αντισεισμικής έρευνας ,στο Ληξούρι.

Κινητοποιήσεις

n Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, φοιτητών και καθηγητών θα διαμαρτυρηθούν στην Κέρκυρα κατά την παρουσία του Πρωθυπουργού εκεί στη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

n Κλείσιμο του Δήμου την ημέρα όπου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κέρκυρα για το αναπτυξιακό συνέδριο.

n Κινητοποίηση στο Ληξούρι την ίδια ημέρα.