Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

Kύριε πρωθυπουργέ,

ΣΑΣ καλοσωρίζουμε στην Κεφαλονιά, στον τόπο που γέννησε τους Ριζοσπάστες και σας ευχόμαστε καλή παραμονή.

Πολλα είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη, όμως εμείς θα σταθούμε, με δυό λόγια, στο μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος του τόπου μας, το κλείσιμο της Γέφυρας Αργοστολίου.

Oι προηγουμενες Κυβερνήσεις, λόγω της γνωστής μικροπολιτικής και της ανευθυνότητας, έκλεισαν τη Γέφυρα, που ήταν μέρος της Εθνικής Oδού Αργοστολίου-Σάμης, κι αντί να την αποδώσουν επισκευασμένη στους πολίτες, προχώρησαν, με διάφορες δικτατορικές αποφάσεις και με …ευρωπαϊκά ψίχουλα σε ένα έργο -έκτρωμα, όπως το έκρινε και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

Ετσι, 11 χρόνια τώρα, η Γέφυρα παραμένει κλειστή στα οχήματα με ένα άθλιο από πλευράς ποιότητας έργο, τα γύρω Χωριά μαράζωσαν, ενώ ο περιφερειάρχης που σας κάλεσε στην Κεφαλονιά, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, ήταν υπέρμαχος υποστηριχτής της «επανασύνδεσης της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό» και ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης τάχθηκε υπέρ της μονοδρόμησής της.

Aποτελεσμα όλων αυτών, κύριε πρωθυπουργέ, ήταν να οδηγηθεί η οχλούσα κυκλοφορία δίπλα στον πανέμορφο υδροβιότοπο του Κουτάβου, με τους πολίτες να καταταλαιπωρούνται και να έχουν πληρώσει μέχρι τώρα πάνω από 200.000.000 Ευρώ λόγω αύξησης της απόστασης.

Kύριε πρωθυπουργέ, εσείς που διατείνεσθε ότι η Κυβέρνησή σας τάσσεται υπέρ των καταδυναστευμένων πολιτών, ήρθε η ώρα να δώσετε λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, αποδίδοντας τη Γέφυρα στο λαό.

Aν θέλετε η τοπική κοινωνία να σας θυμάται για πάντα και να σας ευγνωμονεί, δώστε την πρέπουσα λύση στη Γέφυρα, κύριε πρωθυπουργέ!